Zwevende nachtkastjes; 12 keer ideeën

Een zwevend nachtkastje (ook wel hangend nachtkastje genoemd) aan de muur is helemaal in. Het heeft voordelen, zoals het feit dat je zelf de hoogte van het nachtkastje kunt bepalen. In dit artikel gaan we verder in op zwevende nachtkastjes. We geven je ook nog DIY tips over hoe je zelf een nachtkastje kunt maken, dus lees snel verder.

Voordelen

Zwevende meubelen worden steeds meer in, mede dankzij de voordelen. Hieronder zal ik er een aantal benoemen:

  • Gemakkelijk schoonmaken doordat je ruimte onder het kastje hebt (en dus geen moeite hoeft te doen met de stofzuiger onder de kast voor het schoonmaken van de vloer).
  • Zwevende nachtkastjes creëren een ruimtelijk gevoel (ideaal voor de kleine slaapkamer).
  • Ze zijn stijlvol en verkrijgbaar in verschillende soorten, passend bij elk interieur.

Dit nachtkastje heeft een geheime lade: een lade die wegvalt als je de lade dicht hebt.

De ideale hoogte

Er is natuurlijk geen ideale hoogte, want jij zult zelf moeten bepalen wat jij de geschikte hoogte vindt. Wat als standaard advies wordt gegeven, is het nachtkastje op de hoogte van het matras. Afhankelijk van wat jij leuk vindt, kun je hier natuurlijk mee spelen. Plaats je aan beide kanten een nachtkastje? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van hoogteverschil voor een speels effect.

Verschillende soorten

Net als gewone nachtkastjes komen zwevende nachtkastjes ook in verschillende soorten. Dit is uiteraard prettig, omdat er vast iets tussen zit wat past bij de interieurstijl die jij hebt. Enkele voorbeelden in verschillen:

  • Eén of meerdere lades
  • Open of dicht
  • Combinatie tussen ladekast en open vakken
  • Met of zonder verlichting
  • Een kast of een plank (die dient als nachtkastje)

Verschillende stijlen

Enkele voorbeelden van zwevende nachtkastjes voor verschillende interieurstijlen:

De betonlook voor de stoere/industriële look.

Strak en modern:

Of Klassiek:

DIY

Je kunt ook zelf een zwevend nachtkastje maken. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.  De zwevende nachtkastjes zijn natuurlijk in allerlei verschillende soorten te verkrijgen, maar je hebt echt iets unieks als je ze zelf maakt! In deze YouTube tutorial van VTwonen laten ze zien hoe je gemakkelijk zelf een hangende plank maakt als nachtkastje.

In plaats van een plank, kun je ook een kubus gebruiken. Een kubus leent zich goed als nachtkastje, omdat je er niet alleen iets op kunt plaatsen, maar ook in. Wil je een groter nachtkastje? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere kubussen naast of op elkaar te plaatsen. Voor een speels effect, speel je met de hoogte. Voor een kleurrijk effect kun je natuurlijk elke kubus een ander kleurtje geven! Je kunt natuurlijk zelf een kubus maken, maar kubussen zijn ook te koop in verschillende kleuren en maten.

Woonmooier.nl
Logo