Een zwembad in een stadstuin; dit zijn de mogelijkheden

Heb jij een stadstuin of een kleine tuin? Maar krijg je met het mooie weer kriebels om je tuin aan te pakken? In dit artikel leggen we verschillende mogelijkheden uit voor een zwembad in je tuin. Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende zwembaden? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Een opblaasbaar zwembad

De eerste optie is natuurlijk het aanschaffen van een opblaasbaar zwembad. Je kunt tegenwoordig bij veel verschillende winkels en online een opblaasbaar zwembad aanschaffen. Het voordeel hiervan is uiteraard dat je zo’n zwembad gewoon weer kunt afbreken als de zomer voorbij is. Zo neemt het maar een gedeelte van het jaar ruimte in. Het nadeel is dat deze zwembaden snel stuk gaan, bijvoorbeeld door een lek. En alhoewel het een voordeel kan zijn dat je het zwembad weer kunt afbreken als je er geen behoefte meer aan hebt, is het ook een nadeel dat je het zwembad ook elk jaar weer opnieuw moet opzetten.

Een zwembad voor het hele jaar

Een andere optie is het laten aanleggen van een zwembad. De handige Harrie onder ons ziet misschien wel mogelijkheden om dit zelf te doen. Gelukkig is er voor de mensen die iets minder handig zijn de optie om dit te laten doen. Het voordeel van het aanleggen van een zwembad is natuurlijk dat je zo’n zwembad het hele jaar door kunt laten staan. Door gebruik te maken van zwembadverwarming kun je zelfs langer gebruik maken van het zwembad dan anders. Er zijn zelfs opties om je zwembad in te laten bouwen in de tuin. Het voordeel hiervan is dat je het geheel naar jouw smaak kunt laten ontwerpen. Zo kun je dus ook precies rekening houden met de grootte van het zwembad en de grootte van je tuin.

Je hoeft natuurlijk niet per se een zwembad in te bouwen. Je kunt ook een zwembad bestellen die het gehele jaar kan blijven staan. Zulke zwembaden zijn in verschillende maten en vormen te koop. Ze zijn ook nog eens in verschillende materialen te koop, bijvoorbeeld met een metalen buitenkant of juist een houten buitenkant.

Je zwembad onderhouden

Als je een zwembad kiest wat het gehele jaar blijft staan, wil je de kwaliteit van het water natuurlijk waarborgen. Hier zijn verschillende opties voor. Een logische oplossing is een zwembadfilter. Zwembadfilters zorgen ervoor dat je water vrij blijft van troepjes zoals blad. In de winter is het goed om je zwembad af te dekken. Voor het ‘overwinteren’ van je zwembad zijn verschillende mogelijkheden, zoals antivorst. Om de kwaliteit van het water goed te houden, zijn er opties als chloortabletten, anti-alg middelen en zelfs UV desinfectie. Met behulp van een test setje controleer je vervolgens de waterkwaliteit. Door goed op de kwaliteit van het water te letten voorkom je ongewenste bacteriën die ziektes kunnen veroorzaken.  

P.S. Heb jij een kleine tuin en ben je op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens hier. Of kijk eens hier voor inspiratie voor tuinmeubels.  

Woonmooier.nl
Logo