Zorg voor een nette afwerking van wanden binnen je woning

Na een verbouwing, de nieuwbouw of bijvoorbeeld de realisatie van een aanbouw breekt voor velen de leukste periode aan; het afwerken van de woning. Een nette afwerking van onder meer de wanden in huis is essentieel. In een nieuwbouwwoning kun je te maken krijgen met scheuren, of bijvoorbeeld stroken behang die uit elkaar trekken door het werken van de woning. Door te kiezen voor een professionele en ervaren renovlies behanger voor het aanbrengen van het behang voorkom je dit. Alternatief voor het behangen van wanden is het gebruik van stucwerk in huis. Dit artikel vertelt je meer over je mogelijkheden. 

Voordelen van het gebruik van behang op wanden 

De keuze voor vlies behang online kopen en door een behanger laten aanbrengen biedt verschillende belangrijke voordelen. Zo zijn scheuren in de wand zelden zichtbaar bij het werken van een woning, door de elastische eigenschappen van het materiaal. Daarbij is het inschakelen van een goede renovlies behanger vaak iets goedkoper, dan het laten stucen van wanden door een professional. Een derde reden om voor behang te kiezen bij de afwerking van wanden is de duurzaamheid ervan. Stucwerk beschadigt relatief snel, wanneer je bijvoorbeeld met een hard voorwerp tegen de muur stoot. 

Stucwerk als alternatief voor behang 

Hoewel het gebruik van behang verschillende voordelen biedt, kunnen er redenen zijn om te kiezen voor stucwerk. Zo is het met het stucwerk mogelijk om oneffenheden in of op de wanden te maskeren; de muur wordt volledig geëgaliseerd. Zeker op de wanden van nieuwbouwwoningen zitten vaak dikke puisten van beton. Deze uitsteeksels moeten verwijderd worden, voordat het behang kan worden aangebracht. Je kunt de uitsteeksels verwijderen met een diamantschijf. Het aanbrengen van stucwerk maakt dit overbodig. 

Laat de wanden van je woning spuiten 

Nadat de wanden in huis flink opgeknapt zijn met stucwerk of behang, kun je deze verder afwerken. Dit doe je bijvoorbeeld door de wanden van de woning te laten spuiten. Voor schildersbedrijven is het spuiten van muren heel gebruikelijk. Daar waar particulieren vaak kiezen voor het gebruik van een roller en kwast. Het gebruik van de verfspuit biedt het voordeel dat verf mooi egaal op de wand wordt aangebracht; verdikkingen en druipers worden zo voorkomen. Daarnaast gaat het afwerken van wanden met een verfspuit veel sneller, dan wanneer gekozen wordt voor een roller. In beide gevallen heb je keuze uit iedere RAL-kleur. In welke kleur laat jij je wanden afwerken? 

Woonmooier.nl
Logo