Zonnescherm voor je bungalow woning: tips voor aankoop en montage

Ben jij de trotse eigenaar van een bungalow of andere woning met één woonlaag? Dan wil je ongetwijfeld het beste uit zowel de binnen- als buitenruimte halen. Een elektrisch zonnescherm is een geweldige toevoeging! Het zorgt voor schaduw op het terras en helpt om de binnentemperatuur aangenaam te houden in de zomer. In dit artikel lees je enkele tips voor de aankoop en montage van zo’n zonnescherm. Juist in de herfst en winter is het slim om je hier in te verdiepen. Zo kun je rustig alle wensen op een rij zetten en het zonnescherm bestellen voordat de lente weer begint.

Tip 1. Ga voor maatwerk

Het begint met het bepalen van de juiste afmetingen. Er zijn veel zonneschermen verkrijgbaar in standaard maten, maar het is veel slimmer om te kiezen voor maatwerk. Op deze manier weet je 100% zeker dat de zonwering goed past bij jouw bungalow woning en het terras. Meet de desbetreffende ruimte dus nauwkeurig op en stel vervolgens het perfecte zonnescherm samen. Maatwerk hoeft helemaal niet zo duur te zijn! Bekijk hier de goedkope zonneschermen van De Zonwering Fabriek. De prijzen zijn zo laag omdat ze rechtstreeks vanuit de fabriek leveren.

Tip 2. Kies tussen elektrische en solar aandrijving

Maak de keuze tussen een elektrisch zonnescherm en een solar zonnescherm dat werkt op zonne-energie. Een groot voordeel van zonwering op zonne-energie is dat het erg duurzaam en milieuvriendelijk is. Daarnaast wordt de montage een stuk eenvoudiger. Bij standaard elektrische zonneschermen moet je namelijk bedrading naar binnen boren. Dit is bij solar zonwering niet nodig. Je kunt de montage dus gemakkelijk zelf doen en op deze manier weer wat geld besparen.

Tip 3. Denk aan verlengde montagesteunen

Bungalow woningen hebben vaak een lage dakrand, wat de installatie van een zonnescherm uitdagend kan maken. Verlengde montagesteunen zijn de ideale oplossing voor dit probleem. Deze steunen bieden extra hoogte en stabiliteit, waardoor het zonnescherm op de juist hoogte gemonteerd kan worden en zonder belemmeringen kan bewegen. De tip is ook toe te passen wanneer je een zonnescherm op een aanbouw of uitbouw laat plaatsen.

Tip 4. Voeg windsensoren toe

Bij elektrische en solar zonneschermen heb je de optie om een windsensor toe te voegen. Deze sensor detecteert harde wind en trek het scherm automatisch in om schade te voorkomen. Dit biedt zowel extra veiligheid als gemak.

Tip 5. Laat je stijl spreken

Tot slot is het mooi als de uitstraling van het zonnescherm aansluit op de woning. Denk daarom goed na over de gewenste kleur en afwerking. Laat je eigen stijl spreken!

Woonmooier.nl
Logo