Zo vind jij de ideale tuinmeubels

Als je op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubels dan is de keuze enorm. Dat is beslist prettig maar hoe vind je dan wat jij zoekt. Ook tuinmeubels kan je kopen in vele webshops, het oriënteren is derhalve mogelijk in je luie stoel thuis. Wat zijn de ideale tuinmeubels voor jouw tuin?

1. Comfort, comfort, comfort

In je tuin wil je comfort en dat is waar je in de eerste plaats naar moet kijken als het om tuinmeubels gaat. Hou jij van design dan is ook daarin veel te vinden, maar beoordeel dan wel of dit soort meubels ook in het gebruik praktisch zijn. Ook wankele pootjes, een hoge kras-gevoeligheid en scherpe randen dragen niet bij aan je tuinplezier.

2. Materiaal

Voor meubels die je in de tuin plaatst is het van belang dat het materiaal bestand is tegen ons klimaat. Je wilt immers niet bij ieder regenbuitje je tuinmeubels naar binnen halen. Er zijn veel materialen beschikbaar en die hebben hun eigen eigenschappen. Teak is erg populair en staat natuurlijk, maar het vraagt wel wat meer onderhoud en dat moet je wel willen. Aluminium is licht en sterk maar niet iedereen vindt metaal geschikt tussen het groen. Kunststof is een mooie optie. Een kunststof tuinstoel is comfortabel, eenvoudig te onderhouden en gaat lang mee. Maak de keuze die het meest bij jouw smaak past maar ook bij je leefstijl.

3. Schaduw

Worden de zomers in Nederland steeds warmer? Die vraag kunnen we hier niet beantwoorden, dat is aan de experts. Het is echter wel een goed idee om op het heetst van de dag bescherming te hebben. Dat kan met een mooie parasol of een schaduwdoek. Als jij de ruimte en de mogelijkheden hebt, kan je ook aan een permanente oplossing denken middels een overkapping. Een paar mooie tuinstoelen horen daar uiteraard bij.

4. Kussens

De meeste tuinmeubels zijn van metaal, hout of kunststof en dat gaat wel lang mee, maar zit na een uurtje niet lekker meer. Daarvoor zijn er kussens is allerlei designs en kleuren. Er zijn kussens die ook bestand zijn tegen de weersinvloeden en die kan je gewoon buiten laten. Comfort bieden vooral dikke kussens en dat is van belang omdat je nu eenmaal veel uurtjes zittend in de tuin hoopt door te brengen.

5. Gebruik de beschikbare ruimte goed

Als je een eettafel met stoelen in de tuin wilt zetten, heb je per stoel een ruimte nodig van 75 centimeter om uit te schuiven. Daarbij wil je ook nog voldoende loopruimte overhouden om het eten te brengen en gasten de mogelijkheid te geven van tafel te gaan indien nodig. Zorg dat je weet welke ruimte je beschikbaar hebt voordat je tot aanschaf overgaat.

6. Proefzitten?

Er wordt steeds meer bij webwinkels gekocht, maar proefritten is nog steeds de beste methode om te ontdekken wat bij jou past. Kijk eens of jouw favoriete leverancier een showroom in de buurt heeft of ga elders eens testen of het comfort in orde is.

Woonmooier.nl
Logo