Zo vind je de beste verlichting!

Ben je op zoek naar nieuwe verlichting voor bijvoorbeeld de garage of een schuur? Wil jij ook goede verlichting in je klusschuur? Dan is Led TL wellicht iets voor jou! In dit artikel vertellen we meer over wat Led TL precies is en wat de voor- en nadelen van Led TL zijn.

Wat is Led TL?

Led TL verlichting is de Led variant van de gewone TL buizen. Led TL is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Afhankelijk van het aantal Kelvin varieert dit van warm-wit tot koud-wit. Welke kleur je kiest, is mede afhankelijk van de functie van verlichting. Zo wil je voor werkverlichting een sterkere (koudere) verlichting dan voor sfeer verlichting. Er is ook waterdichte Led verlichting, die vooral buiten handig is.

Waarvoor kun je Led TL het beste gebruiken?

TL verlichting is bijzonder geschikt in grotere ruimtes, zoals een werkplaats of loods. TL buizen geven namelijk meer licht dan gewone lampen en worden daarom veel in grote ruimtes gebruikt. Je kunt gemakkelijk over stappen van gewone TL verlichting naar Led TL, omdat Led TL dezelfde afmetingen en fitting heeft als de normale TL buizen. Als je gebruik maakt van starters moet de bedrading wel veranderd worden.

De voordelen van Led TL

Er zijn verschillende voordelen aan Led TL ten opzichte van gewone TL:

  • Met Led TL verlichting kun je besparen op je energierekening.

In verhouding met een gewone TL kun je wel 50 procent besparen. Het verschil in energiebesparing zit onder andere in het feit dat een Led TL meer vermogen heeft dan een gewone TL.

  • Gaat niet snel kapot.

Kies je voor een Led TL die gemaakt is van plastic en/of aluminium, dan is de TL verlichting steviger en stootvast. Gewone TL verlichting is gemaakt van glas en gaat dus sneller kapot.

  • Langere levensduur.

Een Led TL gaat gemiddeld vijf keer langer mee.

  • Bevat geen kwik.

Een gewone TL bevat kwik. Dit is ook de reden dat een gewone TL bij het chemisch afval verwerkt moet worden. Een Led TL bevat geen kwik en is dus niet schadelijk voor je gezondheid. Hij kan ook gewoon bij het restafval worden verwerkt.

  • Geeft constante verlichting.

Gewone TL heeft nog wel eens de neiging om te gaan flikkeren; een Led TL heeft dit niet.

  • Gaat direct aan.
  • Kan goed tegen koude weersomstandigheden.

De nadelen van Led TL

Zoals bij elk product zijn er natuurlijk ook nadelen aan Led TL:

  • Hogere aanschafkosten.

De kosten van een Led TL liggen in verhouding met gewone TL een stuk hoger. Echter, als je het afweegt tegen de energiebesparing en de langere levensduur, heb je het geld wel sneller ‘terug verdiend’.

  • Kan niet tegen hitte.

Led TL kan wel tegen kou, maar niet goed tegen hitte. Veelal wordt hier het materiaal al op aangepast. Aluminium zorgt bijvoorbeeld voor een betere warmteafvoer. Check dit wel goed voor je de verlichting aanschaft.

P.S. Ben je op zoek naar andere verlichting dan Led TL? In dit artikel geven we tips over verlichting in de woonkamer en in dit artikel geven we tips over verlichting in je interieur.

Woonmooier.nl
Logo