Zo houd je geld over voor de styling van je huis

Je woont al een tijdje in hetzelfde huis en bent toe aan wat nieuws. Nieuwe meubels, een nieuw kleurtje aan de muur en een opfrissing van de badkamer; het staat allemaal op je to-do-lijst. Het enige probleem is dat dit natuurlijk wel wat kost. Je raakt je spaarcenten liever niet kwijt en bij een lening komt heel wat rente kijken. De manier om toch wat extra financiële ruimte te creëren, is door te besparen op energie.

Tips om te besparen op energie

Besparen op energie kan op verschillende manieren. Ten eerste zijn er dagelijkse gewoontes die heel wat kunnen besparen. De deuren dicht laten, kortere douches nemen, de lampen steeds uitzetten; het zijn maar enkele voorbeelden.

Verder kan je kiezen voor duurzaamheid. Zonnepanelen op je dak om groene energie op te wekken is heel efficiënt. Een goede isolatie in je woning zal ook een positieve invloed op je energiefactuur hebben. Het enige nadeel hierbij is dat je eerst moet investeren voor je het resultaat op je bankrekening terugziet. Dit is niet waar je naar op zoek bent wil je je huis nu herinrichten.

Ten slotte kan je dan nog overstappen van energieleverancier. Misschien wel de oplossing die het snelst voldoende geld oplevert. Overstappen energie kan je nu eenvoudig helpen besparen, maar waarom?

De valkuilen van een contract met een energieleverancier

Er bestaan grote verschillen in de energietarieven die tussen de verschillende energieleveranciers worden aangeboden. Wanneer je een contract afsluit met een bepaalde leverancier, onderteken je een contract met goede voorwaarden en gunstige tarieven. Loopt dit contract echter ten einde, wordt dit vaak automatisch omgezet naar een contract met variabele hogere tarieven. Energieleveranciers concurreren immers alleen met elkaar om klanten binnen te halen, niet om ze te behouden. Van energieleverancier overstappen zal je dus heel wat besparen aan betere voorwaarden en je krijgt er meestal nog een welkomstkorting of een speciaal actietarief bovenop.

Vergelijken, overstappen en besparen

Het lijkt simpel. Energie-aanbieders vergelijken, de overstap maken en besparen. Doe je dit zelf, blijkt dit toch moeilijker dan gedacht. Er zijn namelijk ontzettend veel leveranciers met hun eigen tarieven en bijbehorende voorwaarden. Zoek daarom een energieleverancier via overstappen.nl. Ze bieden een helder overzicht aan van alle aanbieders en producten. De vergelijking is eenvoudig te maken en de overstap is nog eens gratis ook. Je hoeft alleen jouw gegevens in te vullen en vervolgens komt hier naar jouw situatie de goedkoopste energieleverancier uit. Je zal op een simpele manier heel wat extra financiële ruimte krijgen om eindelijk je woning in je droomhuis te veranderen.

Woonmooier.nl
Logo