Zo geef je jouw tuin een complete make-over

Droom je altijd van een prachtige oase in je achtertuin als je door het raam kijkt? Een heerlijke plek waar je kunt ontspannen en genieten van kleurrijke bloemen en planten. Met een gezellige zithoek waar je lange zomeravonden doorbrengt, met een hapje en een drankje, en met vrienden en familie. Het begint natuurlijk allemaal bij een goede basis. Zoals een mooie schutting, stijlvol terras en comfortabele tuinmeubels. Voor goede kwaliteit tuinmaterialen kun je terecht bij https://homingxl.nl/. Benieuwd naar handige tips over het geven van een complete make-over aan je tuin? Lees dan snel verder!

Tuinomheining of schutting

Een goede tuinomheining of schutting is bepalend voor de sfeer in de tuin. Wil je een groene omheining? Dan kan het plaatsen van een mooie haag dé oplossing zijn voor jouw tuin. Liever toch een strak ontwerp of iets dat lager in onderhoud is? Kies dan voor een schutting. En een goede schutting kopen hoeft helemaal niet lastig te zijn. Het enige waar je rekening mee moet houden is het soort hout en je persoonlijke voorkeuren qua kleur en stijl. Schuttingen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, stijlen en kleuren. Denk aan Grenenhout, Vurenhout en Douglashout. Maar ook een combinatie van hout en beton is natuurlijk mogelijk. Genoeg opties dus!

Bloemen en planten

De juiste keuze in bloemen en planten kunnen écht het verschil maken voor je tuin. Hou je van een mediterrane sfeer? Kies dan voor veel kleurrijke bloemen en planten en combineer het met een leuke palm, olijf of citroenboom. Creëer je liever een groene oase van rust, denk dan eens aan de mogelijkheden van siergras, varens en natuurlijk een mooi gazon. Of aan een mooie volle boom die als echte eyecatcher in de tuin staat. Uiteraard is de ligging van je tuin belangrijk bij het kiezen van bloemen en planten. Sommige planten hebben namelijk veel zon nodig en andere gedijen beter in de schaduw. Houd hier bij het uitzoeken altijd rekening mee. En als je het niet zeker weet kun je altijd iemand, in bijvoorbeeld een tuincentrum, om advies vragen.

Meubels en accessoires

De make-over is natuurlijk niet compleet zonder tuinmeubels en accessoires. Die maken je tuin helemaal af! Denk daarom aan comfortabele meubelstukken, zoals een loungebank of gezellige tuintafel, want dat kan heel veel betekenen voor de uitstraling van je tuin. En zet de puntjes op d i met leuke accessoires zoals sfeervolle verlichting, priklichtjes, een tuinkleed en mooie buitenkussens. Laat de ruimte in je tuin het toe en wil je gaan voor een grootse make-over? Dan kun je misschien zelfs een prachtige vijver aanleggen.

Je tuin een complete make-over geven vergt wat planning en tijd, maar als je het eenmaal gedaan hebt, kun je jaren genieten van deze heerlijke plek! Door te kiezen voor een goede omheining, de juiste bloemen en planten en het af te maken met leuke meubels en accessoires, realiseer je de tuin van je dromen. Veel succes!

Woonmooier.nl
Logo