Zo combineer je bamboe met een hoekbank

Ben je toe aan een nieuwe woonstijl dan is er allerlei inspiratie op te doen met verschillende woontrends. Zo is er sprake van een trend met de introductie van bamboe in het interieur en zijn hoekbanken nog altijd een favoriet meubelstuk. Het leuke van het vernieuwen van je inrichting is dat je alle kanten op kan en de aankopen op elkaar af kunt stemmen.

Lederen hoekbank met bamboe accessoires

Bamboe staat bekend als natuurlijk materiaal en dat geldt eveneens voor leder. Daarom zijn een lederen hoekbank en bamboe accessoires ook perfect om met elkaar te combineren. Bovendien biedt een bank van leder als voordeel dat er niet snel vlekken op komen. Het is materiaal dat eenvoudig te reinigen is en dus ideaal voor huishoudens met kinderen of huisdieren. Zo is bamboe als materiaal ook simpel af te nemen met een doekje. Bamboe accessoires zijn in klein en groot verkrijgbaar. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij een hoekbank een salontafel van bamboe neer te zetten. Houd daartussen wel 40 cm aan en voor loopruimte in het algemeen 60 tot 80 cm.

Decoratieve plantenhouders van bamboe

Naast de hoekbank is het mogelijk om een decoratieve plantenhouder van bamboe neer te zetten. Heb je weinig ruimte over dan is het aan te raden om voor een hoge en smalle plantenhouder te kiezen met daarin een plant die de hoogte ingroeit. Een te breed groeiende plant is in dat geval niet functioneel, maar staat wel weer heel mooi in een grote woonkamer naast de hoekbank.

Bamboe behang

Het staat ook heel fraai in het interieur als je niet voor kleine accessoires kiest, maar bamboe op een groot oppervlak laat terugkomen. Bijvoorbeeld in de vorm van bamboe behang op de muur. In combinatie met een bruine hoekbank van leer en planten in een bamboe plantenhouder creëer je daarmee een trendy urban jungle look in je woonkamer.

Bamboe wanddecoratie

Bamboe is een hippe woontrend en dat is ook te zien aan het gevarieerde aanbod van woondecoratie van dit materiaal. Er is bijvoorbeeld wanddecoratie van bamboe verkrijgbaar. Daarbij kan je denken aan een spiegel met een omlijsting van bamboe, maar ook aan kunstwerken die van bamboe zijn gemaakt. Zo zijn er eveneens wandklokken van bamboe te koop. Naast wanddecoratie is er ook woondecoratie beschikbaar van bamboe in de vorm van manden. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om een bamboe mand naast de hoekbank neer te zetten, waarin je tijdschriften bewaard. Die liggen dan binnen handbereik als je lekker aan het relaxen bent op de hoekbank.

Woonmooier.nl
Logo