DIY – Zelf een kapstok maken

Zelf een kapstok maken is niet alleen leuk, maar heeft ook nog eens een unieke uitstraling aangezien je er geheel je eigen draai aan kunt geven. Een kapstok maken hoeft niet moeilijk te zijn! In dit artikel geven we je tips om gemakkelijk een DIY kapstok te maken.

Kapstok van houten latjes

Deze kapstok van houten latjes heeft een rustige uitstraling. Uiteraard kun je ervoor kiezen om de look wat stoerder te maken door bijvoorbeeld gebruik te maken van steigerhouten latjes of de latjes in een hippe kleur te verven. Hoe je deze kapstok maakt? Je maakt hem gemakkelijk en snel met dit uitgebreide DIY stappenplan (inclusief bouwtekening!) van de Karwei.

Kapstok van steigerbuizen

Deze kapstok gemaakt van steigerbuizen, heeft een stoere, industriële look. Je kunt er geheel je eigen draai aan maken door de muur achter de kapstok te verven of juist de steigerbuis te verven. Zo is je kapstok uniek en naar eigen smaak. Het zelf maken van deze kapstok is niet makkelijk en moet je eigenlijk met zijn tweeën doen. Maar des te groter is het voldane gevoel van deze DIY kapstok, toch? Je kunt het stappenplan hier vinden.

Kapstok van pallets

Een ander leuk idee is om pallets te gebruiken om zelf een kapstok te maken. Pallets kun je tegenwoordig her en der al voor weinig geld ophalen (soms zelfs gratis!) en dit maakt je zelfgemaakte kapstok niet alleen uniek, maar ook nog eens goedkoop. Wat je wel moet halen zijn de haakjes om je jas aan te hangen.

Piano kapstok

Deze kapstok is niet alleen mooi, hij is ook nog eens praktisch in gebruik. Je opent de ‘haakjes’ op het moment dat je ze nodig hebt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de haakjes open te laten en zo het piano idee te behouden. Hoe je deze piano kapstok zelf kunt maken kun je hier bekijken.

Kapstok van houten takken

Deze DIY kapstok maak je simpel van een mooie houten tak en wat leer. Deze zelfgemaakte kapstok past goed bij de landelijke sfeer. Op deze site kun je stap voor stap vinden hoe je zelf gemakkelijk deze kapstok maakt.

Kapstok van boomstam

Deze kapstok is niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens goedkoop! De robuuste, stoere uitstraling kun je helemaal uniek afwerken met de juiste haakjes. Hoe je deze kapstok zelf kunt maken kun je hier stap voor stap vinden.

Haken

Het laatste DIY kapstok idee van dit artikel is niet zozeer een kapstok. Een kapstok hoeft namelijk niet uit één geheel te bestaan. Simpelweg de juiste haken kan jouw hal al een stuk veranderen. Je hoeft er dan niet eens voor te kiezen de haken ergens aan/op te hangen. Kijk bijvoorbeeld deze kleine boomstammetjes. Leuk om zo aan de muur te doen en te gebruiken als haak.

Woonmooier.nl
Logo