Een wit interieur als basis voor binnen

Fan van wit? Zit jij er aan te denken om je huis wit te schilderen? Of wil je juist een wit interieur? Hoe zorg je voor een warm wit interieur voor een gezellige woonkamer? In dit artikel geven we je tips voor jouw interieur, met wit als basis. Bijvoorbeeld een wit interieur met hout! Je leest alle tips in dit artikel.

Waarom wit?

Wit staat er om bekend licht te reflecteren. Een kamer kan hierdoor optisch groter lijken, doordat er meer licht in huis komt of lijkt te zijn. Daarnaast laat wit zich lenen voor verschillende interieurstijl. Combineer wit met zwart voor een moderne of juist industriële look, of kies voor een combinatie tussen mat en hoogglans voor een perfecte combi tussen klassiek en modern.

Accentkleuren

Door gebruik te maken van accentkleuren, zorg je dat de producten in deze accentkleur zoals meubels of accessoires, meer opvallen. Populaire kleuren zijn zwart en wit en grijs en wit.

Zwart en wit

Zwarte accessoires vallen in een wit interieur extra goed op en werken perfect als accentkleur. De combinatie tussen zwart en wit geeft het interieur over het algemeen een strakke en chique look. Mede hierdoor passen deze kleuren mooi bij onder andere een modern interieur. Wat dacht je van deze gave babykamer?

Wil je wel wit, maar past een industriële look beter bij je? Kijk dan eens naar zwarte stalen producten, zoals stalen kozijnen of juist wandrekjes voor aan de muur.

Grijs en wit

Ook leuk: grijs met wit combineren. Grijs steekt iets minder af tegen wit dan zwart.

 Verschillende kleuren wit

Niet elke kleur wit is hetzelfde. Ral 9010 (ook wel zuiver wit genoemd) en ral 9001 (crème-wit) zijn de meest gebruikte witte kleuren voor het interieur. Alhoewel 9010 zuiver wit wordt genoemd, wordt het ook wel gebroken wit genoemd. Aan 9010 is namelijk een beetje geel toegevoegd, waardoor het een zachtere uitstraling. Wil je echt wit, het modern wit wat goed past bij een modern interieur, dan kies je voor ral 9003.

We zijn gewend om het hele interieur in dezelfde kleur wit aan te schaffen. Echter, kan dit er juist voor zorgen dat er weinig diepte en speels effect is waardoor het geheel er vlak uitziet. Door gebruik te maken van verschillende kleuren wit, voorkom je een vlakke uitstraling. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je accessoires uit te laten komen door deze in een andere tint wit aan te schaffen, bijvoorbeeld beige.

Natuurlijke materialen

Door gebruik te maken van natuurlijke producten, zoals hout of juist planten, geef je een wit interieur net wat meer sfeer en warmte. Door gebruik te maken van verschillende natuurlijke materialen en deze met elkaar te combineren, zorg je voor een speels effect. Hout gecombineerd met wit, geeft juist een meer landelijke uitstraling. Kijk voor de juiste combinatie tussen hout en wit eerst naar het materiaal. Ga je voor een warme uitstraling door robuuste houten meubelen aan te schaffen of kies je juist voor kleine houten accessoires die wat zachter ogen? Hout laat zich ook goed verwerken als vloer! Een lichte houten vloer past goed bij een Scandinavisch interieur en doet daarnaast je huis optisch groter lijken.

Woonmooier.nl
Logo