Zo maak jij een wereldreis in je interieur

Elk land heeft een eigen interieurstijl. Ben jij dol op reizen? Dan heb je misschien wel enkele items van je reizen meegenomen. Deze items verdienen natuurlijk een mooi plekje in huis! Wil je de reis nog een keer opnieuw beleven? In dit artikel geven we tips hoe jij dit kunt doen. Lees snel verder voor een wereldreis in je eigen interieur!

Spanje

Het Spaanse interieur is klassiek en moet warmte uitstralen. In het Spaanse interieur wordt veel gebruik gemaakt van beige tinten, wit en terracotta. De reden hiervoor is eigenlijk vrij simpel: het houdt de zon tegen, waardoor het in de zomer net iets minder warm is. Terracotta kun je ook veel terugvinden in bijvoorbeeld het servies. Er wordt gebruik gemaakt van authentieke en natuurlijke materialen. De inrichting is vaak wat sober, omdat er veel buiten wordt geleefd. Wil je ook wat planten in huis om de Spaanse sfeer tot zijn recht te laten komen? Denk dan onder andere aan olijf- of citroenboompjes. En ook absoluut niet te missen als je nog eens terug wilt denken Spanje is een tapasservies. Lekker tapas eten met vrienden en familie!

Griekenland

Het Griekse interieur is klassiek en tijdloos. Er zijn veel lichte tinten (het liefst wit) en blauwe accenten. Marmer is een veelvoorkomend materiaal in het Griekse interieur. Ook natuurlijke materialen zijn gebruikelijk. Combineer witte muren met blauwe accessoires en je komt al een heel eind! Probeer ook veel licht in huis te creëren.

Marokko

De Marokkaanse stijl is vooral typerend door de kleuren en de franjes. Heldere en intense kleuren zoals smaragdgroen, turquoise, aquamarijn, karmijnrood en kobaltblauw worden veel gebruikt. Als materiaal wordt leer veel gebruikt. Daarnaast is handgeweven ook echt typerend voor Marokko, bijvoorbeeld een handgeweven kleed of kussen. De Marokkaanse metalen lampen zijn ook erg bekend. Metaal zoals goud en zilver is namelijk ook veelgebruikt in Marokko. Andere items om Marokko naar je eigen huis te halen zijn de tajine en poefjes.

Denemarken

Het Deense interieur is minimalistisch en functioneel; typisch Scandinavisch dus. Er wordt veel gebruik gemaakt van rustgevende kleuren zoals natuurlijke kleuren en pasteltinten. De vormen zijn vaak strak en eenvoudig. Ook zijn er veel duurzame producten, bijvoorbeeld van natuurlijke materialen. De strakke lijnen die in het design gebruikt worden stralen rust uit.  Eén van de voordelen van de Deense interieurstijl is dat het tijdloos is. Naast minimalistisch, moet er ook sprake zijn van gezelligheid. Het Deense geluk; Hygge. De Deense gezelligheid is in het gezelschap zijn van vrienden en familie bij het haardvuur. Comfortabele items zoals fijne banken, dikke vloerkleden en lekkere kussens horen dus ook bij het Deense interieur.

Italië

Waar het Scandinavisch interieur minimalistisch is, is het Italiaanse interieur dit absoluut niet! Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van luxe materialen zoals fluweel, marmer en zijde. Het kleurenpalet is warm en intens, zoals robijnrood en aquamarijn. Daarmee wordt ook opnieuw die luxe benadrukt; de luxe van edelstenen. In Italië wordt ook veel gebruik gemaakt van authentieke elementen, zoals originele deuren en oude tegels. Niet bang om net dat tikje extra te doen in huis? Denk dan eens aan kalkverf of stucwerk in huis om de subtiele vervaagde of afgebladderde muren van Italië na te bootsen. In het Italiaanse interieur mag kunst ook absoluut niet ontbreken.

Woonmooier.nl
Logo