Wat zijn inbetween gordijnen en wat zijn de voordelen?

Zoek je nieuwe gordijnen voor in huis, maar twijfel je nog over wat voor gordijnen je moet kiezen? Er zijn inmiddels veel keuzes; rolgordijnen, inbetween gordijnen, overgordijnen, shutters… Misschien zie je door de bomen het bos niet meer en wil je graag meer weten over een specifieke gordijnsoort. In dit artikel vertellen we meer over wat inbetween gordijnen precies zijn en wat de voordelen van inbetween gordijnen zijn. Lees snel verder!

Inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen noemen we ook wel inbetweens of inbetween vitrage. Bij deze gordijnen kunnen je van binnenuit wel naar buiten kijken, maar van buiten niet naar binnen kijken. Inbetween gordijnen kunnen dus bijzonder prettig zijn als je waarde hecht aan je privacy.

Verschil tussen gewone gordijnen, inbetweens en vitrage gordijnen

Er zit wel een verschil tussen inbetween gordijnen en vitrage gordijnen. Een vitrage gordijn is dunner dan een inbetween gordijn. Beide gordijnsoorten laten licht door en beide gordijnen hebben mede als doel privacy. Inbetween gordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoffen en kleuren. Vitragegordijnen zijn over het algemeen wit. Inbetweens worden meestal gemaakt van semi-transparante stof. Een inbetween gordijn is dus dikker dan vitrage, maar dunner dan een overgordijn (ook wel gezien als het basisgordijn of gewone gordijn). Dit komt door de speciale draad en dikke weving. Inbetween kunnen we letterlijk vertalen naar ‘ertussenin’, wat we dus kunnen verklaren vanuit het feit dat ze tussen vitrage en overgordijnen invallen. Inbetween gordijnen kunnen ook op maat worden gemaakt en komen zelfs met motiefjes!

Functie en voordelen van inbetween gordijnen

  • Gefilterde lichtinval

Doordat de stof van deze gordijnen semi-transparant is, wordt dag-/zonlicht nog gewoon doorgelaten. Je zult dus altijd lichtinval behouden. Door te variëren met de gordijnen tussen open, halfopen of dicht, bepaal je zelf hoeveel licht er precies doorkomt.

  • Privacy

Met inbetween gordijnen sluit je jezelf niet af van de buitenwereld, want jij kunt nog naar buiten kijken. De buitenwereld kan niet meer bij jou naar binnen kijken en dat geeft meer privacy. Door de semi-transparante stof kunnen mensen wel naar binnen kijken als het buiten donker is en je de lichten aan hebt staan.  

  • Luxe/sfeervolle uitstraling
  • Goed te combineren met andere gordijnen

Je kunt inbetween gordijnen goed combineren met andere gordijnen zoals overgordijnen of houten jaloezieën of rolgordijnen om te voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken als het donker is.

Wanneer kies je voor inbetween gordijnen?

Inbetween gordijnen zijn vooral een goede keuze als je behoefte hebt aan privacy, maar in huis wel natuurlijk daglicht wilt hebben. Inbetween gordijnen zijn bijvoorbeeld prettig in een werkkamer/kantoor, de keuken of in de woonkamer. De meeste mensen kiezen voor inbetween gordijnen omdat ze gordijnen willen die ze de hele dag dicht kunnen laten.

Woonmooier.nl
Logo