Wat voor een koker ben jij in je nieuwe keuken?

Is het tijd voor een nieuwe keuken? Leuk! Laat dat grote avontuur maar beginnen. Handig is om van tevoren te checken wat voor een koker je bent. Sta je eigenlijk wel vaak in de keuken? Hou je überhaupt wel van koken? Of ben jij de chef-kok van de vriendengroep en sta je elke maand wel een vijfgangen diner te bereiden? Pas de keuken aan op jou als chef. Zo creëer je de ideale keuken voor jezelf en weet je ook zeker dat je geen geld weggooit… Dat zou zonde zijn!

De chef-kok van de vriendengroep

Sta je graag in de keuken om te koken voor bijvoorbeeld vrienden? Ben je het liefst in de keuken en bereidt je het eten met liefde? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je een fijne keuken uitzoekt! Al is de ruimte niet groot, het is wel van belang dat ie aan een aantal eisen voldoet. Zo heb je het liefst het keukenblad zo groot mogelijk. Dan kan je de borden goed opdekken.

Kookeiland ideaal voor chef-kok

Of neem bijvoorbeeld een kookeiland, dan heb je meer beweegruimte en kunnen je vrienden een beetje hangen aan het eiland. Of laat ze de handen uit de mouwen steken. Dat kan natuurlijk ook een goeie techniek zijn. Een kookeiland geeft veel bergruimte, dus handig als je extra spullen, zoals borden of machines in de keuken hebt. Dan kan je die na gebruik goed opbergen.

Magnetron is het belangrijkst van de keuken

Hou je van het geluidje van de magnetron als je eten klaar is? Dan is het heel waarschijnlijk dat je geen groot fan bent van koken. Dat is helemaal prima natuurlijk! Maar zorg er dan ook voor dat je alleen koopt wat je nodig hebt. Aan fancy apparatuur heb je niks. Ga voor een standaard keuken die wel netjes is afgewerkt. Als je dan die keuken hebt, zorg er dan wel voor dat je een supergoeie magnetron aanschaft! Zo staat je maaltijd in no-time op tafel.

Weekendkoker

Veel mensen vinden het heerlijk om in het weekend uitgebreid te koken. Doordeweeks zijn we allemaal druk en willen we vaak een makkelijke maaltijd op tafel. Totdat het weekend aanbreekt! Je hebt tijd vrij en houdt van experimenteren. Dan is het heel fijn om een ruimte te creëren waar je je creatieve kookkunsten in kwijt kan.

Weinig ruimte? Keukentafel als verlengstuk

Zorg voor genoeg werkruimte, maar ook zeker ruimte voor je pastamachine, ijsmaker en muffinvormen. Want die ga je allemaal gebruiken als je van experimenteren houdt. Mocht je die ruimte niet helemaal hebben in de keuken, zorg dan dat je een grote eettafel hebt. Je kan deze dan als verlengstuk gebruiken van de keuken. Ideaal voor het maken en drogen van verse pasta.

Het spreekt misschien allemaal voor zich. Je kies een keuken uit die aan jouw wensen voldoet. Maar je ziet vaak dat mensen een super-de-luxe keuken uitzoeken en er nooit tijd in besteden. En dat is simpelweg zonde! Kan je dat geld beter ergens anders aan uitgeven. Denk goed na over wat je nodig hebt en welke stijl bij je past.

Woonmooier.nl
Logo