Wat mag er niet ontbreken in jouw tuin?

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we de tuin gaan klaarmaken voor het lekkere weer. Maar wat zijn nou items en producten die niet mogen ontbreken in de tuin? In dit artikel lees je precies hoe jij jouw tuin helemaal ready kunt maken voor de zomer.

#1. Zithoek

Het is natuurlijk heel fijn om lekker te kunnen genieten van je tuin in een fijne stoel, op een bankje of aan een mooie eettafel in de tuin. Zorg daarom dat je een hoekje creëert waar je lekker kunt zitten met vrienden of familie. Maak een zithoek met een lounge set bijvoorbeeld en geniet elke dag van jouw tuin. Kleed het helemaal aan met leuke kussentjes, kaarsen op tafel en mooie decoratie om het huiselijk te maken in de tuin.

#2. Voortuin

De voortuin is ook een fijn stukje waar je ook een heerlijke plek van kunt maken. Zorg ervoor dat je niet alleen in de tuin, maar ook in de voortuin twee stoeltjes neerzet, mooie planten en wat bloemen, zodat dit ook een fijne plek is om te zitten. Tip: vergeet de buitenverlichting niet aan de voorkant van het huis. Kies voor een buitenlamp met sensor, zodat de lamp automatisch aangaat in de avond. Dit is ook erg handig om inbrekers af te schrikken!

#2. Verlichting

In de achtertuin is verlichting ook essentieel! Dit zorgt er niet alleen voor dat je in de avonden genoeg kunt zien, maar het staat ook nog eens gezellig en sfeervol. Er zijn veel verschillende soorten tuinlampen, denk aan wandlampen, staande lampen, led spots, schijnwerpers en nog veel meer. Kijk daarom uit wat er in jouw tuin past. Wil jij een kunstwerk of schutting uitlichten? Dan kun je kiezen voor led spots of schijnwerpers. Wil je meer sfeer en licht creëren? Ga dan voor staande lampen of wandlampen.

#3. Groen

Veel mooie planten, bloemen en een mooi gazon mag ook niet ontbreken. Het geeft een natuurlijke uitstraling in je tuin en zorgt ervoor dat je helemaal tot rust kunt komen. Mooie planten en bloemen voor in de tuin zijn onder andere zonnebloemen en hortensia’s. Zorg ervoor dat je veel kleurrijke bloemen neemt, zodat het gezellig en speels oogt. Wil je naast de mooie bloemen ook een lekkere geur in je tuin? Kies dan voor lavendel, jasmijn of rozen.

Er zijn dus een aantal musthaves die jouw tuin kunnen verbeteren. Geniet ervan deze zomer!

Woonmooier.nl
Logo