Waarom zou je kiezen voor kunststof kozijnen en/of deuren?

Tegenwoordig wordt er vaker gekozen voor kunststof kozijnen in plaats van voor houten kozijnen. Niet alleen kozijnen zijn mogelijk in kunststof. Het is ook mogelijk om kunststof deuren te plaatsen, zelfs een kunststof schuifdeur is een optie! Maar hoe kan het dat kunststof kozijnen tegenwoordig zo in zijn?

Dit zijn de voordelen van kunststof kozijnen en deuren

Prijs

Kunststof kozijnen zijn in het geheel plaatje goedkoper dan houten kozijnen. Hout gaat werken en op den duur rotten. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat de constructie niet kloppend meer is en er kieren ontstaan. Hierdoor zul je automatisch warmte in huis verliezen en zul je dus harder moeten stoken. Daarnaast moet je hout ook regelmatig behandelen en verven, wat ook kosten met zich meebrengt. Hout gaat minder lang mee dan kunststof en zal dus eerder vervangen moeten worden.

Goede isolatie

Kunststof kozijnen worden afgesloten met dubbele rubbers om een perfecte isolatie te garanderen. De kozijnen behoeven daarnaast geen onderhoud, je hoeft ze niet te schilderen. Slechts af en toe even schoonmaken met een doekje is voldoende.

Meerdere opties

Het fijne is dat tegenwoordig kunststof kozijnen te verkrijgen zijn in allerlei vormen, kleuren en maten. Het is daarnaast ook niet te onderscheiden van hout. Zo kun je kunststof deuren en kozijnen vinden die geheel passen bij jouw stijl en wensen. Hier kun je inspiratie opdoen voor gave deurklinken.

Veilig

Je kunt ook kiezen voor kozijnen met extra inbraakpreventie. Zo bestaat er speciaal hang- en sluitwerk of inbraak werend staal. Naast dat kunststof kozijnen veilig zijn tegen inbrekers, zijn ze ook veiliger bij brand. Kunststof zal namelijk niet snel in de brand gaan en daardoor zal het vuur zich minder snel kunnen verspreiden.

Conclusie

In het kort zijn dit de belangrijkste redenen om voor kunststof kozijnen en/of kunststof deuren te kiezen:

  • Het is duurzaam, want het gaat een leven lang mee.
  • Onderhoudsarm.
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en maten.
  • Niet te onderscheiden van hout.
  • Goede en levenslange isolatie.
  • Verkrijgbaar met diverse opties, zoals inbraak werend staal.
  • In de meeste gevallen wordt er garantie gegeven.
  • Veiliger bij brand

Naar wens samenstellen

Kies je voor een kunststof deuren, dan kun je deze zelfs helemaal naar wens samenstellen. Niet alleen kies je zelf de panelen, de schrootjes en het isolatieglas. Ook kun je kiezen waar het glas geplaatst wordt (bijvoorbeeld boven of juist aan de zijkant) en of je binnen zonwering wilt. En wist je dat je ook nog kunt kiezen voor speciale modellen? Wat dacht je van een boerendeur? Bij deze deur is de deur opgedeeld in twee delen en kun je ook alleen het bovenste gedeelte van de deur openen. Zie je al voor je dat je kunststof achterdeur in de zomer gedeeltelijk open staat? 

SKG keurmerk

Je kunt er voor kiezen om te controleren of een aanbieder het SKG-keurmerk heeft. Deze onafhankelijke instantie (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) controleert hang- en sluitwerk op duurzaamheid en sterkte. Het aantal sterren geeft aan hoe veilig het hang- en sluitwerk is tegen inbrekers. Hier kun je meer informatie vinden over het SKG-keurmerk.

Woonmooier.nl
Logo