Waarmee ramen wassen: De ultieme gids voor de beste reinigingsmiddelen en hulpmiddelen

De ramen worden nu eenmaal vuil. Zand dat meedrijft uit de Sahara en hier blijft plakken. Vogelpoep dat precies op de ramen landt. Er zijn allerlei bedreigingen voor mooie schone ruiten. Daarom is het ook belangrijk om ze gewoon bij te houden. Dat kan je zelf doen, alleen de spullen waarmee de ramen wassen het best gaat zijn niet bij iedereen bekend. Dat is geen probleem, want dat zullen we nu voor eens en altijd duidelijk maken. Neem de punten in dit artikel door en je kan je eigen ramen wassen alsof je een echte professional bent!

Hoewel sommige dingen voor zich lijken te spreken, zoals het water en de spons, is het toch goed om alles even door te nemen. Zo kan je een goed beeld vormen van wat je nu echt nodig hebt hiervoor.

Het wassen van de ramen is misschien beter in handen te geven van de glazenwasser. Al is het wel zo dat dit ook wel weer een flinke kostenpost kan zijn. Daarnaast weet je nooit wanneer hij komt en als je ramen erg vuil zijn, dan heb je natuurlijk helemaal geen tijd om daarop te wachten. Dan is het goed om te weten hoe je het moet aanpakken en welke spullen je daarvoor nodig hebt.

Het is mij een stuk duidelijker geworden hoe je dit moet aanpakken nu ik precies weet welke gereedschappen en middelen ik moet gebruiken. Het wassen van de ramen is daarmee eigenlijk alleen maar gemakkelijker geworden. Het is wat mij betreft dus ook wel een echte aanrader om alles wat je hier kan lezen even goed door te nemen. Zo kan jij ook leren hoe je het moet aanpakken.

Waarmee ramen wassen: De ultieme gids

Schone ramen

De spons en de trekker

Het allerbelangrijkste is dat je een goede spons en trekker in huis haalt. De spons gebruik je alleen voor de ramen en niets anders. Je moet namelijk zorgen dat de spons smetteloos blijft, anders kan je nooit die mooie schone ramen krijgen waar je naar op zoek bent. De trekker moet stevig, maar niet te hard zijn. Op die manier kan je de ramen mooi droog trekken, zonder dat dit sporen achterlaat. Dit doe je van boven naar beneden, zowel met de spons als met de trekker, voor optimaal resultaat.

Een krantenprop en een microvezeldoek

Het is handig om een krantenprop klaar te hebben liggen. Wanneer je namelijk de ramen met een spons van het ergste vuil hebt ontdaan, dan kan je met een microvezeldoek zorgen dat alle sporen netjes worden weggepoetst. Met de krantenprop maak je de ramen dan mooi droog. Mocht je doordat er zand op je ramen aangekoekt zat wat krassen hebben gemaakt, dan kan je voorzichtig wat tandpasta met de microvezeldoek uitwrijven. Dan zie je er niets meer van.

Een emmer met water

Dat je een emmer met water nodig hebt, lijkt natuurlijk wel heel logisch. Het is wel belangrijk om het juiste water klaar te hebben staan. Wat is dan het juiste water, vraag je je misschien af? Dit is eigenlijk heel simpel. Het moet lauw tot warm van temperatuur zijn. Het is niet slim om met koud water te werken, maar zeker ook niet om met kokend water aan de slag te gaan. Op die manier kan je namelijk goed aan de slag en zorg je ook dat al het vuil echt goed zal loskomen. Glazenwassers gebruiken osmosewater, maar dat kan voor jou misschien lastig zijn. Dan is gewoon water ook prima.

Dit gebruik je niet

Het is belangrijk om geen scherpe of harde gereedschappen te gebruiken wanneer je aan de slag gaat met het wassen van je ramen. Zoek naar items die specifiek voor de ramen bedoeld zijn en waar je gemakkelijk mee werkt omdat ze lekker in de hand liggen. Pas ook op met de schoonmaakmiddelen. Lang niet alle middelen zijn zo goed als dat beloofd wordt. Daarnaast bestaat al snel het gevaar dat je er te veel van gebruikt. Probeer dat dus in ieder geval wel te voorkomen. Wanneer je daar oog voor hebt, dan kan je op een goede manier zorgen dat alles schoon wordt.

Ramen wassen

Veelgestelde vragen: waarmee ramen wassen?

Kan je met azijn je ramen wassen?

Met azijn je ramen wassen is een aanrader. Veel specialisten stellen dat natuurazijn en schoonmaakazijn de beste middelen zijn om te zorgen dat je vuil van je ruiten verwijdert. Waarbij je dan ook zeker kan zijn dat je ramen gewoon in de best mogelijke staat zullen blijven.

Wat is osmosewater?

Osmosewater is het water dat professionele glazenwassers gebruiken. Dit is water dat eigenlijk van alle andere stoffen ontdaan is. Er zit dus geen kalk in, maar ook geen virussen of bacteriën, waarnaast bijvoorbeeld ook de chemicaliën eruit gefilterd zijn. 

Zeep of afwasmiddel?

De vraag of zeep of afwasmiddel beter is voor de ramen wordt vaak gesteld. Uit onderzoek onder professionals blijkt dat vaker voor afwasmiddel gekozen wordt. Het is natuurlijk wel belangrijk om dit in de juiste dosering te doen. Alleen op die manier kan je zeker zijn van schone, glanzende ruiten.

Waarmee ramen wassen

Conclusie

Waarmee ramen wassen? Wanneer je dit zelf wilt doen, dan heb je eigenlijk helemaal niet veel nodig. Het is in ieder geval belangrijk om een schone spons die je alleen voor de ramen gebruikt te hebben. Daarnaast is een goede trekker die niet te hard is van grote waarde. Ook is het belangrijk om een microvezeldoek en een krantenprop klaar te hebben liggen. Voor het wassen gebruik je lauw tot warm water dat niet te heet is. Je kan het beste afwasmiddel gebruiken om het vuil schoon te krijgen. Dit is ook wat glazenwassers doen. Glazenwassers gebruiken ook osmosewater, maar dat is voor jou niet perse nodig. Wanneer je de basis goed op orde hebt, dan hoeft het niet lastig te zijn om de ramen op een goede manier te wassen. Daar kan je dan gemakkelijk iedere keer zelf voor zorgen!

Woonmooier.nl
Logo