Waar rekening mee houden bij het kiezen van een vloer?

Er zijn veel verschillende soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Elke vloer heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen. Welke het beste bij jou in huis past en bij jouw levensstijl verschilt natuurlijk per persoon. De vloer heeft ook een groot aandeel in de sfeer in huis. De juiste vloer kiezen is dan ook zeker belangrijk. We gaan je erbij helpen.

Bepaal de sfeer in huis

Welke sfeer je in huis wilt creëren is voor iedereen anders. Toch zijn er voor bepaalde stijlen al snel bepaalde kleuren en ook bepaalde vloeren die er het beste bij passen. Zo past bijvoorbeeld een houten vloer goed bij een landelijk interieur, een gietvloer bij een modern of industrieel interieur en een laminaat vloer bij elk interieur. Hierdoor is er erg veel keuze in kleur, soorten, materialen en uitstralingen. Zo is er echt altijd wel een vloer in de juiste kleur te vinden die het beste bij je interieur past.

Denk aan praktisch

Naast dat je natuurlijk wilt dat de vloer er mooi uitziet en bij je interieur past, is het ook slim om rekening te houden met praktisch en wat haalbaar is. Als je kinderen hebt dan is vloerbedekking niet de meest praktische vloer die je kunt kiezen. Heb je juist weer huisdieren? Dan is een vloer met een krasvrije laag en die makkelijk te reinigen is wel weer zo fijn. Daarnaast is het ook praktisch om vooraf een goed budget voor jezelf vast te stellen. Er kan onderling tussen laminaat, pvc en hout een groot verschil zitten qua prijs, maar ook qua kwaliteit. Dit zijn wel aspecten die je moet meenemen bij het uitzoeken van de nieuwe vloer.

Veel vloeren, veel voordelen

Er is ontzettend veel keuze in vloeren, maar toch hebben ze allemaal hun eigen voordelen en charmes. Zo bieden houten vloeren erg veel karakter en sfeer. Ook kunnen ze op veel verschillende manieren gelegd worden. Wel kan een houten vloer wat minder goed tegen water. Laminaat kan hier juist weer wat beter tegen, maar is bijvoorbeeld weer niet op te schuren en opnieuw te lakken.  Een soort vloer die steeds populairder wordt is de pvc-vloer. Een pvc-vloer gaat, net als tegels, perfect samen met vloerverwarming. Het is een stille en geruisloze vloer die ook erg slijtvast is. Net als een keramische vloer of natuurtegels is het makkelijk schoon te maken en heb je er geen onderhoud aan.

Woonmooier.nl
Logo