Voordelen van een rolgordijn in huis

Raamdecoratie heeft verschillende functies. Het eerste waar je aan denkt is waarschijnlijk privacy. Je wilt tenslotte zeker weten dat op momenten dat jij er behoefte aan hebt niemand naar binnen kan kijken. Maar er zijn ook andere zaken waarop een rolgordijn bijzonder goed scoort.

1. Lichtdoorlatend

Bij een rolgordijn kan je kiezen tussen lichtdoorlatende en verduisterende schermen. Dat maakt het eenvoudig om voor iedere kamer her juiste gordijn te vinden. Inmiddels zijn er ook rolgordijnen die een dubbele laag hebben. Op een eenvoudige manier kan je dan ook de verduisterende optie gebruiken. Op die manier heb je een multifunctioneel scherm.

2. Isolatie

In de zomer houdt een rolgordijn de hitte buiten en in de winter blijft de warmte binnen. Als in de winter de zon voldoende schijnt, is het eenvoudig om het rolgordijn te openen zodat je van de zonnewarmte kan profiteren. Op donkere dagen is het verstandig om de gordijnen dicht te houden.

3. Een ruime keuze

Een rolgordijn is toepasbaar bij vrijwel ieder raamtype en is een beproefd systeem. In de huiskamer is een rolgordijn te combineren met overgordijnen voor extra sfeer. Maar er zijn ook exemplaren met afbeeldingen bijvoorbeeld voor de kinder- en hobbykamer. En uiteraard is een rolgordijn de meest eenvoudige optie voor schuine ramen op zolder of andere moeilijke ramen.

4. Inbraakpreventie

Het is een Nederlandse gewoonte om de gordijnen maar open te laten. Dat is niet echt verstandig omdat je inbrekers op die manier ook een goed overzicht geeft wat er bij jou zoal te halen valt. Met een lichtdoorlatend rolgordijn voorkom je dat. Het is ook altijd een goed idee om het gordijn omlaag te doen en een lamp aan te laten als je niet thuis bent. Wellicht zorg je ervoor dat een inbreker jouw huis daarom voorbij gaat.

5. Eenvoudig te installeren

Een handige doe-het-zelver kan een rolgordijn eenvoudig installeren. Die simpele montage zorgt er ook voor dat het laten installeren in het algemeen geen kostbare zaak is. Het omgekeerde geldt uiteraard ook. Het verwijderen of vervangen van een rolgordijn is een relatief eenvoudige klus die niet veel tijd hoeft te kosten.

6. Onderhoudsarm

Een rolgordijn trekt in tegenstelling tot veel andere raamdecoratie geen stof of vuil aan. Dat betekent dat je met weinig onderhoud of schoonmaken de gordijnen mooi houdt. Meestal is een zacht en vochtig doekje al genoeg voor een schoonmaakbeurt. Kijk bij schoonmaakmiddelen altijd of deze geen bijtende bestanddelen bevatten.

7. Kies je eigen stijl

Vandaag de dag zijn rolgordijnen samen te stellen met vrijwel iedere stof. Dat betekent dat jij je volledig kan uitleven wat betreft stijl voor iedere ruimte. Pas je rolgordijn aan je interieur of kies juist voor contrast. Wat dacht jij bijvoorbeeld van industrieel? Jij bepaalt hoe het rolgordijn eruit ziet qua kleur en ontwerp. Welke andere raambedekking geeft jou zoveel vrijheid?

8. Voordelig

Een rolgordijn is er ook voor een aantrekkelijke prijs, zeker als je nagaat hoe lang een dergelijke raamdecoratie meegaat zonder dat jij er naar om hoeft te kijken. Een rolgordijn scoort op alle punten.

Woonmooier.nl
Logo