Voordelen van een mooi vloerkleed

Heb je zin om je interieur aan te passen met wat leuke accessoires? Denk dan ook eens aan een mooi vloerkleed. In de woonkamer wordt steeds meer gebruik gemaakt van gietvloeren, houten vloeren en kunststof vloeren. Deze materialen bieden diverse voordelen waar het onderhoud en levensduur betreft, maar ze geven geen zacht gevoel aan je voeten. Door een vloerkleed toe te voegen krijgt de kamer ook meteen een warmere uitstraling. Daarom wordt het bijvoorbeeld vaak gebruikt in een Scandinavisch interieur.

Vloerkleden zijn er in elk formaat, iedere kleur en ook de prijzen zijn gevarieerd. Met een vloerkleed kan je ook een eenheid creëren in je kamer. Let er maar eens op als je ergens binnenkomt waar een mooi vloerkleed ligt. Maar daarmee houden de voordelen beslist niet op. Hieronder staan er nog een aantal op een rijtje.

1. Met een vloerkleed kan je een ruimte groter laten lijken

Met kleuren kan je heel veel doen. Je kan er een ruimte groter door doen lijken, maar ook kleiner. Meestal geeft een lichte kleur een meer ruimte effect en laat die een kamer groter lijken. Daarbij is de vorm en de grootte ook van belang. Een kleiner vloerkleed met een lichte kleur in bijvoorbeeld een slaapkamer geeft een heel andere beleving van de grootte ervan.

2. Een vloerkleed heeft een isolerend effect

Het duidelijkste is het isolerend effect als je een laagpolig en hoogpolig vloerkleed vergelijkt. Het isolerend effect berust op het vermogen om stilstaande lucht te kunnen vasthouden. Daarom voelt een vloerkleed altijd zo heerlijk warm aan je voeten, zelfs als de kamer zelf nog kil aanvoelt. Als je regelmatig last hebt van koude voeten is een vloerkleed een mogelijke oplossing.

3. Een vloerkleed dempt geluiden

Een vloerkleed verbetert vrijwel altijd de akoestiek in een kamer. De stof en garens absorberen een deel van harde geluiden van bijvoorbeeld tv of stereo waardoor de geluiden minder snel als lawaai klinken. Uiteraard wordt ook het geluid van harde zolen of naaldhakken gedempt of zelf helemaal weggehaald. Dat is niet alleen voor de gebruikers een plezierig idee maar ook voor buren ongeacht of die naast of onder je wonen. Kies voor een comfortabel vloerkleed dat ook nog eens voor een rustige atmosfeer zorgdraagt in jouw persoonlijke kasteel.

4. De keuze is enorm

Een vloerkleed is verkrijgbaar in diverse stoffen en alle prijsklassen. Ook in formaten, vormen en kleuren is veelzijdigheid een vanzelfsprekendheid. Dat maakt een vloerkleed het accessoire bij uitstek om je interieur een ‘boost’ te geven. Ook voor jouw interieur is er precies dat vloerkleed dat iets toevoegt en je de voordelen biedt die hierboven zijn genoemd.

5. Eenvoudig te vervangen

Wellicht heb je al een vloerkleed en ben je op zoek naar een nieuw exemplaar. Dat is uiteraard geen enkel probleem omdat het een kwestie is van uitzoeken en uitrollen. Een volledige vloerbedekking vervangen is daarentegen altijd een kostbare klus die veel gedoe met zich meebrengt. Ben je toe aan iets nieuws binnen je interieur dan is een vloerkleed beslist een goede optie. Voor de prijs hoef je het vaak niet te laten.

Woonmooier.nl
Logo