De 7 voordelen van een rvs trapleuning

Trapleuningen zijn er in de eerste plaats voor de veiligheid bij het op- en aflopen van een trap en dat is een belangrijke afweging als je een keuze moet maken. Maar een trapleuning hoort ook in het interieur te passen en lang mee te gaan. Er zijn vele materialen beschikbaar voor trapleuningen en hierbij speelt de eigen smaak een rol. Onderstaand zijn de voordelen van een rvs trapleuning op een rij gezet.

1. Een rvs trapleuning is onderhoudsarm

Als de leuning is gemonteerd is die daarna goed voor vele jaren. Onderhoud is in feite niet nodig en schoonmaken is bijzonder eenvoudig. Met een vochtig doekje laat vuil zich makkelijk verwijderen. Wil je extra glans op je trapleuningen dan kan je die af en toe behandelen met een rvs Cleaner.

2. Een rvs trapleuning past in ieder interieur

De kleur van rvs maakt het eenvoudig om deze overal mee te combineren en past bij iedere kleur trap. Om die reden zijn rvs trapleuningen zowel op hun plaats in een traditioneel als in een modern interieur. Uiteraard doen ze het ook erg goed in de momenteel zo populaire industriële stijl. Als jij de stijl van je interieur aanpast, weet je in ieder geval dat rvs trapleuningen daarin zullen passen. Perfect voor een mooie hal!

3. Een rvs trapleuning is betaalbaar design

Inderdaad mag je rvs als materiaal voor je trapleuningen beslist wel design noemen. Voor dit design hoef je echter geen fortuin uit te geven. Informeer maar eens wat de vervanging van je bestaande trapleuningen door rvs zou moeten kosten. Waarschijnlijk zal dat je verbazen.

4. Een rvs trapleuning kan je zelf monteren

Montage door een specialist is mogelijk, maar als je een beetje handig bent, lukt dat jezelf ook beslist. Het voordeel is dat de trapleuningen geheel compleet worden geleverd. Ze worden exact op de lengte die jij hebt besteld bezorgd met alle noodzakelijke bevestigingsmaterialen. Een duidelijke montage-instructie zorgt ervoor dat je alleen een boormachine nodig hebt om aan de slag te gaan. Het meest efficiënt bij het monteren van een trapleuning is als je dat met zijn tweeën doet vanwege de lengte van de leuningen.

5. Trapleuningen van rvs verkleuren niet

In de meeste woonhuizen met trap werden vroeger houten trapleuningen gemonteerd met aluminium leuningdragers. Beide materialen verkleuren in de loop der jaren en niet altijd op een gewenste manier. Het duurzame rvs verkleurt niet, ook niet onder invloed van zonlicht. Je hoeft je dus vele jaren geen zorgen meer te maken om dit deel van je interieur.

6. Maatwerk in rvs trapleuningen

Niet elke trap is hetzelfde. In oudere huizen kan het een hele uitdaging zijn om een trapleuning te vinden als er een nieuwe moet worden gemonteerd. Het materiaal rvs leent zich ook voor maatwerk. Onderdelen kunnen worden afgelast en bochten kunnen in ieder gewenste vorm worden gemaakt. Op deze manier is het mogelijk om voor iedere trap toch de juiste oplossing te vinden.

7. Combineren is eenvoudig

Een rvs trapleuning valt stijlvol te combineren met bijvoorbeeld traphekjes of balustrades van hetzelfde materiaal. En wat denk je van een mooie garderobestang in rvs.

Woonmooier.nl
Logo