Verschillende soorten klamboes tegen muggen

Als je muggen en andere insecten op afstand wilt houden tijdens het slapen, dan is een klamboe de perfecte oplossing. Er zijn verschillende soorten klamboes, iedere klamboe met zijn eigen kenmerken en voordelen. Hieronder zullen we de verschillende soorten klamboes bespreken.

Traditionele klamboe

Deze klamboe is gemaakt van katoen of polyester en heeft een open structuur. Meestal wordt deze klamboe opgehangen aan een haak die boven het bed gemonteerd moet zijn. Deze klamboe is een fysieke barrière tussen de insecten en jouw bed. Maar het nadeel van deze klamboe is dat er nog steeds erg kleine insecten doorkunnen zoals bijvoorbeeld zandvliegen. Kijk eens op www.bambulah.com/nl/ voor een mooie traditionele klamboe.

Pop-up klamboe

Een pop-up klamboe spreekt voor zichzelf, het is een draagbare klamboe die eenvoudig op te zetten is en makkelijk weer in te klappen. Deze klamboe is ideaal wanneer je op reis gaat of wanneer je buiten overnacht. Het materiaal van deze klamboe is meestal polyester met een fijne structuur zodat hij zelf de kleinste insecten buiten de klamboe houdt.

Geïmpregneerde klamboe

Deze klamboe is behandeld met een insectenwerend middel, wat meestal permethrine is. Permethrine houdt muggen en andere op afstand namelijk. Deze klamboe biedt langdurige bescherming en deze klamboe kan je ook uitwassen zonder dat het zijn werking verliest. De geïmpregneerde klamboe is ideaal voor gebieden met veel insecten. Een nadeel is wel dat het insectenwerende middel schadelijk kan zijn voor mens en dier.

Elektrische klamboe

Een elektrische klamboe is zoals je het waarschijnlijk al raadde; elektrisch. Door middel van elektrische stroom kan deze klamboe muggen en andere insecten doden. Vooral in gebieden waar veel muggen voorkomen is deze klamboe ideaal vanwege zijn snelle en effectieve werking. Het nadeel is wel dat deze klamboe afhankelijk is van een stopcontact of batterijen en hij is ook niet geschikt voor buiten gebruik.

Er zijn verschillende soorten klamboes beschikbaar om je te beschermen tegen muggen en andere vervelende insecten tijdens het slapen. Je hebt de traditionele klamboe die vaak boven het bed aan een haak wordt opgehangen, hier kunnen nog wel kleine insecten doorheen komen meestal. De pop-up klamboe is makkelijk om mee te nemen aangezien je die eenvoudig in en uit kan klappen. De geïmpregneerde klamboe is behandeld met insectenwerend middel. Als laatste heb je een elektrische klamboe die doormiddel van elektrische stroom de muggen en insecten kan doden. Kijk waar je woont of op vakantie gaat en welke klamboe dan het beste bij je past.

Woonmooier.nl
Logo