Trap renoveren: houd hier rekening mee

Overweeg je jouw trap te renoveren? Wanneer je kiest voor een traprenovatie, zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het renoveren van de trap. Zo is het niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen krakende treden hebt, maar moet je ook een kwalitatief pakket in huis hebben. Je kunt zelf je traprenovatie uitvoeren of een traprenovatie door NEWstairs uit laten voeren. In dit artikel vertellen wij waar je niet aan moet vergeten te denken bij een traprenovatie.

Bekijk of de vloerbedekking nog mooi is

Bekijk eerst eens goed of de vloerbedekking nog mooi is. Doorgaans is het geen optie de vloer schoon te maken, maar kun je deze er het beste afhalen. Je kunt ook de trap schuren en kaal maken. Hiervoor heb je enkel een schuurmachine en verfschraper nodig. Wanneer je de trap schoon hebt gemaakt, kun je deze voorzien van een dunne laag grondverf. Vervolgens plak je er antislip op indien te treden te glad zijn.

Bekijk of je krakende treden hebt

Wanneer je de trap schoon gemaakt hebt, is het ook aan te raden om te controleren of je krakende treden hebt. Mocht je deze hebben, dan kun je een of twee kraakbussen op de traptrede plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de trede weer onder spanning staat. De ruimte tussen de traptrede wordt daardoor mooi opgevuld.

Zorg voor een pakket van kwaliteit of de juiste professionals

Ga je zelf je traprenovatie verrichten, dan is het belangrijk om een kwalitatief pakket te kopen. Er zijn echter veel verschillen in pakketten. Je kunt voor duizend euro een compleet pakket aanschaffen zodat je zelf aan de slag kunt. Echter kun je ook een professionele traprenovatie laten uitvoeren. Hierbij komen specialisten bij je langs en zullen ze de maten opmeten van de trap. Vervolgens wordt er een vrijblijvende offerte opgesteld. Houd er rekening mee dat een traprenovatie tussen de 2000 à 4000 euro kan kosten. Echter heb je dan wel kwaliteit en een trap die goed is geplaatst en lang mee zal gaan.

Zorg ervoor dat je altijd wat extra treden hebt

Zorg er altijd voor dat je wat extra treden voor handen hebt. Stel dat er een keer een ongeluk gebeurt, omdat er bijvoorbeeld iets zwaars op de trede valt, dan heb je altijd een reserve trede voorhanden. Normaliter zou je dit ook bij badkamertegels en vloertegels doen, dus waarom niet ook bij je traptreden?

Wij wensen je veel succes met jouw traprenovatie.

Woonmooier.nl
Logo