Tips voor het kiezen van een industriële lamp

by Anoek
0 comment

Heb jij een industriële en/of stoere woonstijl? Dan wil je natuurlijk ook graag een stoere industriële lamp! In dit artikel leggen we meer uit over de industriële stijl, geven we voorbeelden van stoere industriële lampen. En wil je weten waar je op kunt letten als je een lamp aan gaat schaffen? Lees dan snel verder!

De industriële stijl

De industriële woonstijl wordt gekenmerkt door zijn stoere look. Er wordt veel gebruik gemaakt van donkere kleuren en van metaal. Vaak terugkerende kleuren zijn zwart, zilver en betonlook. De combinatie tussen robuuste materialen, zoals onbewerkt hout, en metaal kun je ook veel in deze stijl terugvinden.

Waar let je op?

Het soort verlichting

Ben je op zoek naar functioneel licht (bijvoorbeeld voor lezen of werken) of juist naar sfeerverlichting? Over het algemeen is het zo dat een plafondlamp of hanglamp gezien wordt als hoofdverlichting. Een tafellamp kan goed dienen als werkverlichting. Staande lampen en wandlampen worden vaak gebruikt voor sfeerverlichting. Uiteraard geldt dit niet altijd. Ook kun je nog zelf verschillende opties aanbrengen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dimbare verlichting, die zowel als functionele verlichting als voor sfeerverlichting kan dienen.

De ruimte die je wilt verlichten

Als je bedenkt waar je de verlichting wilt hebben, kun je hier ook al vaak het soort verlichting bij kiezen. Houdt daarnaast rekening met bepaalde specifieke zaken. Verlichting in de keuken is handig als je dit gemakkelijk schoon kunt maken en bij verlichting in de badkamer moet je er rekening mee houden dat de verlichting (spat-)waterbestendig is.

Het soort lamp

Denk voor aanschaf van een nieuwe lamp eerst na over wat voor soort lamp je wilt. Wil je bijvoorbeeld een hanglamp, tafellamp, vloerlamp of juist een wandlamp?

Bepaal de juiste afmetingen

Niet tof als je lamp net aan beide kanten van de tafel nog uitsteekt terwijl dit absoluut niet de bedoeling was!

Materiaal

Industriële lampen worden veel gemaakt van metaal.

Budget

Het is slim om voor het zoeken naar een lamp een budget in je hoofd te hebben. Natuurlijk kun je hier naar wens mee schuiven, maar het is vaak wel slim om hier een maximaal bedrag aan te koppelen. Bestel je de lamp online, dan kun je vaak het maximale budget invullen. Zo weet je zeker dat je alleen het aanbod ziet wat in je budget past. Hier kun je meer informatie vinden over hoe je checkt of een webwinkel veilig is.

Kleur en vorm

Kies voor een vorm en kleur die past bij de rest van het interieur. Zo past bijvoorbeeld een grote brede hanglamp goed boven een grote rechthoekige tafel. Boven een kleine tafel valt zo’n lamp uit de toon. Je wilt natuurlijk dat het past bij al je industriële accessoires.

Inspiratie

Het aanbod van industriële lampen is zeer gevarieerd. Kies je voor één grote hanglamp met grote schroeven en grote scharnieren voor een extra robuust effect? Of wil je toch liever twee kleinere en iets minder robuuste modellen? Hieronder hebben we enkele voorbeelden voor je op een rij gezet:

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment