Tips voor de perfecte verbinding voor je huis en tuin

De zomers lijken steeds langer te duren in ons land en dan wil je uiteraard ook steeds meer genieten van je tuin. Heerlijk om lange zomerdagen en -avonden in de tuin te kunnen doorbrengen. Maar ook als de temperaturen het niet toelaten om buiten te zitten, wil je toch zoveel mogelijk van je tuin genieten en een verbinding maken met je huis. Gedurende het gehele jaar is de tuin dan onderdeel van je leefruimte. Hieronder staan een aantal tips om dat te realiseren.

1. Glas is het antwoord

De beste manier om een perfecte verbinding te maken tussen huis en tuin is met glas, veel glas. Om je tuin en woning tot een eenheid te maken is het noodzakelijk dat je de tuin goed kan zien vanuit de kamer. Een glazen schuifwand is ideaal en bij voorkeur eentje die helemaal geopend kan worden. Een glazen schuifpui bespaart veel ruimte omdat deuren volledig langs elkaar kunnen worden geschoven. Het is de beste manier om de tuin bij het huis te betrekken. Er zijn ook verschillende soorten schuifpuien te koop zodat je er altijd een kan vinden die goed past bij het karakter van jouw tuin. Laat je goed adviseren over de verschillende opties.

2. De vloer

Als je gebruikt maakt van een glazen schuifdeur is het nog mooier als je binnen en buiten de ‘ondergrond’ gelijk houdt. Er zijn vloeren verkrijgbaar die je zowel kan gebruiken op en terras als in de aangrenzende kamer. Hiermee voorkom je dat de afscheiding tussen de tuin en de kamer zo heel duidelijk valt waar te nemen. Beslist een mogelijkheid als jij durft te gaan voor die perfecte verbinding.

3. Laat de tuin ook binnen doorlopen

Uiteraard is het niet bepaald realistisch om je kamer te beplanten en er tuingrond in te storten. Maar door op een slimme manier gebruik te maken van kamerplanten binnen en tuinplanten buiten kan je het beeld creëren dat beide ruimten een geheel vormen. Kleur, grootte en vorm van de planten is hierbij erg belangrijk. De overgang tussen tuin en kamer moet geleidelijk verlopen. Daarbij is het ook nog een bijdrage aan de sfeer in een woning. Planten zorgen overal voor gezelligheid en zeker een groot aantal kan voor een echt natuurlijk gevoel zorgen, of je nu voor een tuin met of zonder onderhoud hebt gekozen.

4. Werk met kleuren en materialen

Onze hersenen reageren onder andere op kleur en materiaal. Als die terugkeren dan versterkt dat het beeld van een eenheid. Hiervan kan je profiteren als je kiest voor die verbinding tussen tuin en kamer. Heb jij veel houten elementen in je tuin? Laat deze dan ook terugkeren in de kamer. Hetzelfde geldt voor steen of metaal. Met kleuren geldt hetzelfde, een terugkerend effect versterkt het gevoel alsof zaken bij elkaar horen. In de tuin zullen niet het gehele jaar de kleuren gelijk blijven, afgezien van een aantal basiskleuren. Datzelfde effect kan je in een kamer realiseren met accessoires. Met kussens, kleedjes en andere eenvoudig te vervangen onderdelen van je interieur kan je bijna onbeperkt spelen met kleuren.

Woonmooier.nl
Logo