5 tips om je favoriete foto’s te vereeuwigen

Foto’s visualiseren een herinnering. Dit is dan ook dé redenen dat veel mensen er waarde aan hechten om hun favoriete foto’s te vereeuwigen. Hier zijn gelukkig zeer veel mogelijkheden voor. Daarom delen we hieronder 5 tips om je favoriete foto’s te vereeuwigen. Een goede herinnering mag immers niet verloren gaan!

Wat doen we met de foto’s die gemaakt zijn?

Met de komst van de digitale fotografie zijn we steeds meer foto’s gaan maken. Het zuinig doen met een authentiek fotorolletje waarop je 12, 24 of 36 foto’s kunt maken is voorbij. Het aanbod van multifunctionele smartphones en tablets met meerdere camera’s heeft dit alleen maar versterkt. De zeer grote hoeveelheid foto’s die vrijwel dagelijks worden gemaakt, bewijzen dat we het leuk vinden om onze belevenissen en contacten met anderen vast te leggen. De vraag is echter wat we doen met de foto’s die gemaakt zijn?

Talloze mogelijkheden om je foto’s voor altijd te bewaren

In veel gevallen worden foto’s van een evenement, een uitstapje, vakantie of ontmoetingen op social media geplaatst, slechts één keer bekeken of meerdere keren laten zien om vervolgens in het digitale archief te verdwijnen. Het is dat op deze plek geen stof kan ontstaan want in veel gevallen worden digitaal opgeslagen foto’s slechts sporadisch (of helemaal niet meer) bekeken. Het gevolg is dat de mooiste momenten wat verder weg in de herinnering verdwijnen. Dit is zeker niet de reden waarvoor deze foto’s genomen zijn. In veel situaties is het tegendeel zelfs het geval. 

5 tips om je favoriete foto’s te vereeuwigen

Het opslaan in een digitale bibliotheek is een van de manieren om je favoriete foto’s te vereeuwigen maar dit is vaak niet de manier om hieruit een herinnering te creëren. Als dit je doelstelling is, kun je beter een “fysieke keuze” maken. Om je hierin te inspireren, delen we 5 tips om je favoriete foto’s te vereeuwigen. Je zult ontdekken dat er een aantal eenvoudige manieren zijn om hier iets heel leuks van te maken.

  1. Het maken van een fotoalbum. Dit klinkt als een beetje ouderwetse methode om je favoriete foto’s te vereeuwigen maar het tegendeel is het geval. Je kunt een fotoalbum volledig digitaal samenstellen. Daarnaast zul je ervaren dat je veel sneller even een fotoalbum pakt om herinneringen op te halen. Een fotoalbum is dus tijdloos.
  2. Een veel gekozen manier om je favoriete foto’s te vereeuwigen is door een foto op canvas af te laten drukken. Deze herinnering op linnen kun je een mooi plekje geven aan de muur om hier op ieder gewenst moment van te kunnen genieten. Canvas bestellen is een van de opties waarvoor je kunt kiezen maar ook een foto op hout laten afdrukken behoort tot de mogelijkheden. 
  3. Het maken van een fotomozaïek is ook een leuke optie. Dit is een grote fotocollage dat bestaat uit een grote hoeveelheid kleine foto’s. Uiteraard kun je deze fotomozaïek aan de muur ophangen.
  4. Een andere optie is om je foto’s te laten afdrukken op bijvoorbeeld kussens, mokken, sleutelhangers of notitieboekjes.
  5. DIY (do it yourself). Veel mensen vinden het bijzonder leuk om zelf een mooie manier te vinden om hun favoriete foto’s te vereeuwigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wegwijzer waaraan de mooiste vakantiefoto’s kunnen worden opgehangen?         

Woonmooier.nl
Logo