Een tienerkamer voor jongens; 7 leuke ideeën

Een tiener in huis? Tienerkamers voor jongens zijn niet gemakkelijk om in te richten. Zo’n jongens slaapkamer moet niet alleen stoer zijn, het moet ook een plek zijn waar hij zich terug kan trekken om tot rust te komen. Hoe tover je een kinderkamer om naar een tienerkamer? En hoe zorg je ervoor dat het ook nog leuk is als ze ouder zijn dan 16 jaar? We geven je in dit artikel tips, ideeën en inspiratie hoe je een tienerkamer voor een jongen in kunt richten.

Opbergruimte

Meubels met een neutrale look passen natuurlijk bij elk interieur. En dus ook bij een verandering van kinder- naar tienerkamer. Wel is het handig om alvast te kijken naar een grotere kast. Daar past niet alleen alle grotere maten kleding in, het geeft ook de mogelijkheid om andere spullen in op te bergen. Een lockerkast bijvoorbeeld, heeft een stoere en industriële look.

Bed

Ook niet te vergeten, een groter bed. Nu ze oud genoeg zijn om naar de middelbare school te gaan, hebben ze ook behoefte aan een groter bed. Een kinderbed is nou eenmaal niet stoer genoeg meer. Is de kamer niet groot en/of zijn er weinig opbergmogelijkheden? Kijk dan eens naar een bed met lades. Een fijne oplossing om ruimte te besparen.

Tweede kans

De meubels die je wel bewaart, kunnen natuurlijk gemakkelijk worden omgetoverd met een nieuw kleurtje. Dus pak die verfkwast op en ga aan de slag!

Een ander kleurtje

Gesproken over verf… De kamer stoer maken, kan ook met een andere kleur verf op de muur. Kies voor een stoere kleur. Wil je niet het risico lopen dat het elk jaar veranderd moet worden omdat je tiener het niet meer mooi vind? Ga dan voor een neutrale kleur. Door maximaal drie kleuren (uit dezelfde familie) te gebruiken, voorkom je dat de kamer een drukke bedoeling wordt. Gebruik accessoires om meer kleur in de kamer aan te brengen. Dit is natuurlijk ook om te draaien: gebruik een felle, sprekende kleur op de muur en gebruik rustige accessoires.

Relaxplek

Naast een groter bed en een grotere kast, is het ook belangrijk dat je tiener een plek heeft om tot rust te komen en te relaxen met zijn vrienden. Wat voor plek dit is, kan volledig afhankelijk zijn van de interieurstijl. En van de tiener natuurlijk! De ene tiener houdt van gamen, terwijl de andere tiener liever een boek leest. Wat dacht je van een zitzak of een hangstoel? Ook handig: een bedbankje zodat de vrienden na het relaxen ook nog kunnen blijven slapen.

Werkplek

Is de kamer groot genoeg? Creëer dan ook een plekje waar ze hun huiswerk kunnen maken. Met een stevig bureau en een stoere stoel geef je de mogelijkheid om het huiswerk op eigen kamer te kunnen maken. Tip: zorg ervoor dat het bureau zo strak en leeg mogelijk is.

Een eigen plek

Heb je kinderen die een kamer delen? Gebruik dan een gordijn of scheidingswand om de kamer op te delen. Zo hebben ze toch hun eigen privacy. Op deze manier kun je ook een afscheiding maken tussen het slaapgedeelte en het relaxgedeelte.

Woonmooier.nl
Logo