Het inrichten van een thuiswerkplek

Steeds meer mensen gaan thuiswerken. Daarvoor is een goede thuiswerkplek belangrijk! Maar waar moet je aan denken als je een thuiswerkplek gaat inrichten? Een thuiswerkplek moet praktisch én comfortabel zijn. Hoe richt je de thuiswerkplek zo in dat je niet te veel afleiding hebt maar wel sfeer creëert? In dit artikel geven we je tips voor het inrichten van je thuiswerkplek.

Wat heb je nodig voor een goede thuiswerkplek?

Voor een goede thuiswerkplek heb natuurlijk praktisch gezien een aantal dingen nodig. Je hebt nodig: een bureau, een bureaustoel en verlichting.

Vaste werkplek

Creëer een werkplek op een vaste plek. Het liefst doe je dit op een plek waar je zo min mogelijk afleiding hebt. Indien mogelijk kun je hiervoor een eigen ruimte inrichten, maar als dit niet mogelijk is kun je natuurlijk ook een vaste plek kiezen in bijvoorbeeld de woonkamer. Bekijk wel of je voldoende ruimte hebt voor alles wat nodig is. Vergeet ook niet of je toegang tot voldoende stopcontacten hebt.

Goede verlichting

Een goede verlichting is echt belangrijk! Voldoende goede verlichting heeft een positieve invloed. Het zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid raakt en ook minder snel hoofdpijn krijgt. En dit verhoogt natuurlijk je productiviteit! Als je gebruik maakt van daglicht (zeker de beste optie), kun je het beste in een schuine positie van het raam zitten. Als je met je rug naar een raam zit schijnt het licht in je beeldscherm. Als je met je gezicht naar een raam zit, kun je snel last krijgen van je ogen doordat het contrast tussen het natuurlijke licht en het licht van je scherm te groot is. Kies je voor kunstlicht, ga dan voor een goede lamp met voldoende, niet te felle verlichting op een centrale plaats.

Praktisch en geordend

Een goede werkplek is geordend en praktisch. Maak gebruik van opbergers (zoals manden) om kleine spullen in op te bergen. Probeer spullen ook zoveel mogelijk op een vaste plek te leggen. Indien je de ruimte hebt, kun je natuurlijk een opbergmeubel kopen. Deze kun je ook weer helemaal passend maken aan jouw interieurstijl.

Je hebt niet direct een grote kast nodig en dat is ook zeker niet praktisch als je weinig ruimte hebt. Maak bijvoorbeeld gebruik van een wandplank.

De juiste stoel

Een goede stoel, is een bureaustoel die ergonomisch verantwoord is. Dit voorkomt onder andere rugklachten en vermoeidheidsklachten. Een juiste zithouding is belangrijk aangezien je langdurig moet zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg opties om een mooie stoel te kiezen die ook nog past bij je stijl. Zoals deze bureaustoel of juist deze stoere stoel.

De juiste tafel/bureau

Een goed bureau of tafel is een bureau die genoeg ruimte heeft en hoog/laag genoeg is om bij je stoel te passen. Zo zorg je voor de meest optimale zithouding. Net als stoelen, zijn bureaus er ook in verschillende stijlen. Wat dacht je van deze industriële versie of dit landelijke bureau?

Sfeer

Probeer een goede verhouding te creëren tussen orde en sfeer. Hierbij kun je denken aan groene decoratie (planten werken mee aan je productiviteit), een moodboard, een leuk schilderij, persoonlijke foto’s et cetera.

 

Woonmooier.nl
Logo