Tegels in het interieur? Doe het zelf!

Ben je gek op tegels? Hou je van de prints die je ziet uit Portugal of het midden-oosten? Dan zijn deze DIY’s helemaal iets voor jou. Je kan namelijk zelf aan de slag met tegels in je interieur om deze een nieuwe look te geven. Je kan er kastjes mee opknappen, tafels betegelen of keukengerei van maken.

Geef een kast of tafel een nieuw dakje

Heb je een lage kast of een tafeltje en vind je dat deze aan wat vernieuwing toe is? Maak dan zelf een plank met tegels erop en leg die op de kast of tafel. Je heb dan het volgende nodig:

– Een plank
– Kleine plankjes
– Lijm en vulmiddel
– Tegels

Zorg dat de plank het juiste formaat heeft zodat het op de bovenkant past. Bevestig de kleine plankjes aan de buitenkant van je plank. Zo heb je een eigen werkvlak gecreëerd en weet je zeker dat de tegels blijven liggen.

De volgende stappen

Vervolgens kan je met lijm de tegels erop gaan plakken. Zorg dat je er wat ruimte tussen hebt zodat je deze later kan opvullen met een vulmiddel. Zo werk je de tegelpartij mooi af.
Als je niet goed uitkomt met de afmetingen, dan kan het zijn dat je tegels moet gaan knippen. Dit is wel een vervelend klusje, want de tegels zijn heel broos zodra je er een tik op geeft. Bij hobbyzaken kan je wel een tegelsnijder kopen die zorgt voor rechte lijnen en tegels die heel blijven.

Tegels in de vensterbank

Heb je een saaie vensterbank en kan deze wel een opfrisbeurt hebben? Hoe leuk is het om zelf met tegels aan de slag te gaan om een unieke vensterbank te maken! Het ligt eraan hoe groot je vensterbank is, maar je kan ook met een kleine vensterbank beginnen om te kijken of het mooi wordt. Wil je de rest ook aanpakken> Als je een beetje twijfelt of het gaat goedkomen, zorg er dan voor dat je de tegels legt op een grote plank. Dan kan je de plank op de vensterbank bevestigen als deze helemaal aan je wensen voldoet. Niks zo zonde als je vensterbank naar de knoppen is met scheve tegels… Want het zal een hele klus zijn om die allemaal weer los te krijgen.

Tegels in de keuken

Wat je ook met tegels in je interieur kan doen, is in de keuken. Maak bijvoorbeeld een pannenonderzetter van tegels! Zo heb je een unieke pannenzetter! Dit kan je ook doen met de restjes die je overhoudt van je plank of tafel.

Muurtje tegelen?

Je kan in de keuken ook een stuk van de muur achter het fornuis zelf betegelen. Dit is een vrij eenvoudige klus, maar je kan wel een andere look hiermee creëren in de keuken. Let op dat je het oppervlakte goed afmeet. Vervolgens moet je ook zetstukjes kopen waarmee je de afstand tussen de tegels goed hebt. Dit moet je wel echt goed aanpakken, anders zal je altijd die scheve tegels zien als je aan het koken bent!

Woonmooier.nl
Logo