7 manieren om extra sfeer in huis te creëren

Heb jij behoefte aan extra sfeer in huis? Sfeer is natuurlijk voor iedereen anders! Maar over het algemeen wordt sfeer in huis gezien als iets wat het huis warm en gezellig maakt. Ook een interieurstijl waar rust en soberheid voorop staat, kan wel sfeervol zijn. In dit artikel geven we je tips voor het creëren van sfeer!

#1 Nieuwe vensterbanken

Wist je dat je met het aanpassen van je vensterbanken de sfeer in je huis geheel kunt veranderen? Niet iets waar je in eerste instantie aan zult denken waarschijnlijk! Je vensterbank binnen kan eigenlijk van elk materiaal gemaakt worden. Door de keuze van bepaald materiaal en een bepaalde kleur, kun je bijvoorbeeld je ramen accentueren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een composiet vensterbank? Deze vensterbank heeft een natuursteen look, waardoor je huis niet alleen een luxe, maar ook een stoere uitstraling krijgt. Door de uitstraling krijgt je huis ook automatisch meer sfeer.  

#2 Accessoires voor de vensterbanken

Wat je op de vensterbank plaatst aan decoratie is onder andere afhankelijk van het formaat van je vensterbank (diep, breed of smal?) en hoe groot je ramen zijn. Op een smalle of kleine vensterbank plaats je liever niet te veel spullen, om te voorkomen dat de vensterbank te vol oogt. Grote ramen zijn prachtig om extra te accentueren, door grote planten bijvoorbeeld. Heb je een diepe en stevige vensterbank? Dan kun je hier ook nog een loungeplekje van maken. Lekkere dikke kussens erin, leeslampje erbij en klaar. Heerlijk om met een kop thee en een goed boek wegdromen voor de ramen. Meer over de leukste vensterbank decoratie lees je hier.

#3 Zachte materialen

Maak gebruik van zachte materialen. Het klinkt misschien wat cliché, maar het werkt! Denk aan een kleedje over de bank, een hoogpolig vloerkleed onder de bijzettafel of dikke kussens in de bank.

#4 Natuurlijke materialen

Niet alleen zachte materialen, ook natuurlijke materialen geven direct een warme sfeer. Denk aan houten accessoires of een schapenvacht op de stoel.

#5 Planten

Planten en bloemen in huis geven je huis een vrolijke uitstraling. Bloemen werken vooral n op de vrolijke uitstraling in huis. Planten daarentegen hebben dankzij de groene kleur een stress verlagende werking. Vrolijk en ontspannen; genoeg redenen dus om planten in je huis te zetten!

#6 Verlichting

De juiste verlichting kan het verschil maken in de sfeer in huis. Te veel of te fel licht geeft een hard en kil gevoel, terwijl te weinig licht een negatieve sfeer kan geven. Kies voor warme sfeerverlichting. Dimbare verlichting kan hierin een echte oplossing zijn. Zo hoef je niet veel soorten verlichting te hebben, maar kun je het licht aanpassen naar wat de situatie nodig heeft.

#7 Geur

De geur in huis kan veel doen met de sfeer. Onbewust wordt ons gevoel en onze beleving namelijk beïnvloedt door geuren. Zo kan een geur je terugbrengen naar een fijne herinnering.

Woonmooier.nl
Logo