Dit zijn de servies trends van het moment

Het servies is wellicht niet één van de eerste dingen waar je aan denkt als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Desondanks kan het servies sfeerbepalend zijn, denk maar eens aan een mooi gedekte tafel met kerst. Misschien heb je zelfs een dubbele servies set; één voor dagelijks gebruik en één voor als er gasten komen. Als je een nieuwe uitzet aan het sparen bent, is servies wel één van de dingen waar je naar op zoek gaat. Maar wat zijn nou de servies trends van dit moment? We nemen een aantal servies trends van 2021 met je door, dus lees snel verder!

De trend van 2020

In 2020 was de trend op het gebied van servies gemaakt van bamboe, andere soorten organisch servies (aardwerk) en vintage. Vintage uitte zich vooral in het servies uit een tweedehandswinkel, wat niet per se bij elkaar hoefde te passen. De mengelmoes mixen en matchen was hierin juist de uitdaging. Duurzaam en organisch kwam niet alleen terug in vintage en recycling, maar ook in het gebruik van organisch materiaal. 2020 stond vooral bekend om het bamboe materiaal. Let op: de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert geen bamboe servies te gebruiken in verband met mogelijke gezondheidsschade.

De trend van 2021

De servies trend van 2021 lijkt nog een beetje voort te drijven op de trends van 2020. Retro, natuurlijk en chique. Dat is de servies mood van 2021.

Retro

De retrostijl komt steeds meer naar voren in het interieur. Heb jij een retro interieur? Dan is deze servies trend helemaal iets voor jou! In 2020 overheerste vooral het op zoek gaan naar vintage servies in een kringloopwinkel. Dit jaar vormt dat zich meer naar retro. Retro kenmerkt zich voornamelijk door de jaren 70. Daar wordt veel kleur in gebruikt (voornamelijk bruin, oranje en groen). Het kleurgebruik wordt hierin vooral gekenmerkt door kleuren die in elkaar overlopen.

Natuurlijk

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, kan het servies natuurlijk niet achterblijven. We zien dan ook in de trend van 2021 servies wat gemaakt is van natuurlijke/organische materialen. Denk hierbij aan hout en aardewerk. De vormen van dit servies zijn ook natuurlijk. Bij dit servies wordt er ook veel gebruik gemaakt van aardetinten, zoals bruin en beige. De mogelijkheid tot andere kleuren zijn er wel. Zo is er een gave servies set die past bij de industriële stijl; een servies set met een betonlook, gemaakt van natuurlijke materialen. In deze trend zijn vooral de handgemaakte (of de handgemaakte look) serviezen populair. Wil je de rest van de tafel ook aankleden? Maak dan gebruik van natuurlijke materialen zoals takken en bloemen om het geheel compleet te maken.

Chique en classy

Dit servies heeft een luxe look, waarbij gebruik gemaakt wordt van sierlijke vormen. Het geheel mag opvallen en heeft daardoor ook vaak een glanzende afwerking. Het kleurgebruik is voornamelijk donker. Dit servies wordt mede dankzij zijn luxe uitstraling ook wel hotelservies genoemd. Kenmerkend voor dit servies is ook dat het allemaal precies bij elkaar past.

Woonmooier.nl
Logo