Scherm jouw tuin mooi en optimaal af

Je hebt je droomwoning gekocht. Een eigen plek op een eigen stukje grond. Dat betekent dus ook wel dat je hier zuinig op wilt zijn. Scherm het daarom op een goede manier af. Je kan deze afscheiding op verschillende manieren aanleggen. Het is zeker de moeite waard om je daarin te verdiepen. Zo kan je zeker zijn dat jouw plekje ook echt jouw plekje zal zijn. Ga direct naar de groothandel in hekwerk om het hek dat bij jou past te kopen. Kijk eens naar de volgende mogelijkheden.

Een groene afscheiding

In de meeste gevallen wordt gekozen voor een groene afscheiding. Een mooie heg die het hele jaar groen blijft is daar heel geschikt voor. Het is bovendien behoorlijk dik en moeilijk doordringbaar. Daarnaast past het goed in het geheel van je tuin en kunnen er beestjes hun thuis in vinden. Er zitten ook nadelen aan. Zo moet je een groene afscheiding bijvoorbeeld bijhouden. Je moet het snoeien en je moet het voeden. Dit is lang niet altijd fijn, want het kost je veel werk en tijd. Als je dat niet hebt, dan ben je beter af met een goed hek voor de grens van je tuin.

Kiezen voor een houten schutting

Een andere optie die vaak gekozen wordt, is de schutting van hout. Deze heeft ook een mooie natuurlijke uitstraling. Zeker wanneer je die ook versiert met leuke planten. Het voordeel van een houten schutting is dat je er veel minder werk aan hebt. Je moet hem af en toe verven, maar verder hoef je er niet veel aan te doen. Aan de andere kant is de kwaliteit en stevigheid heel verschillend. Dit hangt af van het soort hout en de constructie die gekozen is. Dat is dus wel een heel belangrijk punt van aandacht.

Een sierhekwerk plaatsen

Je kan er ook voor kiezen om een sierhekwerk te plaatsen. Daarmee kan je dan namelijk een heel stevig hek neerzetten dat er ook nog eens mooi uitziet. Dit soort hekken zijn vaak van ijzer of staal gemaakt. Wanneer je deze bij een specialist aanschaft, dan zijn ze mooie afgewerkt met veel detail. Vaak zijn ze ook geverfd met een speciale verfcoating. Op die manier kan je er dan ook nog eens zeker van zijn dat jouw sierhek heel lang zijn stevigheid behoudt. Je hebt er helemaal geen omkijken meer naar wanneer je dit doet.

Een echt stevig hek

Heb je een groot terrein af te schermen? Bijvoorbeeld omdat je op een oude boerderij bent gaan wonen? Dan zijn de opties hierboven over het algemeen om uiteenlopende redenen niet haalbaar. Dan is het slimmer om met een echt stevig hek te werken. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan een frame met een gaashek. Dit soort hekken zorgen ervoor dat er een duidelijke grens wordt getrokken. Bovendien kan je deze over grote lengten plaatsen. Dat is immers ook een belangrijke overweging wanneer je met dit soort terreinen te maken hebt. Let daar dus vooral ook goed op bij aanschaf.

Woonmooier.nl
Logo