Scandinavisch design, de kenmerken en spullen

Scandinavisch design is al jaren op rij een trend in ons land. En het neemt zelfs elk jaar toe! Steeds meer merken komen op de markt die Scandinavisch design maken. Of je hebt de originele merken uit Scandinavië die hier de Nederlandse interieurs overnemen. Maar wat is Scandinavisch design nou precies? En wat zijn eigenlijk de producten die je dan moet hebben voor een Scandinavische look?

Kenmerken van Scandinavisch design

Scandinavisch design kenmerkt zich door de eenvoud en knipoog naar natuurlijke vormen. Het is minimalistisch, eenvoudig en vooral ook functioneel. De vormen zijn vrij strak en rechttoe rechtaan, maar dan wel op een natuurlijke manier. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke en rustige kleuren. In Scandinavisch design is veel hout te vinden, maar dan wel met een stukje verfijning erin.

Minimalistische accessoires in een Scandinavische interieur

We beginnen eens bij de accessoires. De accessoires in een Scandinavisch interieur zijn vooral functioneel. Het bestaat uit simpele vormen waarbij rust en eenvoud de boventoon voeren. Maar juist door het minimalistische valt het ook wel weer op. Doordat de producten vaak met aandacht zijn vervaardigd zie je dit terug in de kwaliteit van de producten. En daar kan je wat mee! Het fijne is ook doordat het zo simpel is, dat je meerdere accessoires bij elkaar kunt zetten zonder dat het druk wordt.

Stoelen voor de Scandi look

Je hebt vele soorten stoelen. Een typische keukentafelstoel die je veel ziet in de Scandinavische design is de kuipstoel. Vaak is de kuip zelf van plastic vervaardigd en zijn de poten van metaal of hout. Combineer verschillende kleuren van stoelen en je hebt een compleet plaatje.

Als je op zoek bent naar een fauteuil, dan kan je je hart ophalen bij het Scandinavische design. De fauteuils hebben vaak heel organische vormen, gecombineerd met stof en hout. De leuningen zijn vaak van hout en prachtig rond afgewerkt. Op de zitting en rugleuning vind je vaak een simpele stof terug.

Tafels en bijzettafels: organisch of superstrak?

De eettafels zijn vaak van hout en simpel. De kleur is vaak hout of wit, waardoor het ideaal is om te combineren met andere design spullen. De bijzettafels in het Scandinavische design zijn of juist heel rechttoe rechtaan of ze zijn heel organisch. De rechttoe rechtaan tafels zijn meestal vierkant en gemaakt van metaal. Je kan het zien als een soort tray table. De organische vormen zijn meestal ovaal van vorm of zelfs een bladvorm. In combinatie met bijvoorbeeld de fauteuil kan dit fantastisch staan.

Op de muur en de grond

Als je voor Scandi wil gaan dan moet je eigenlijk ook wel een vloerkleed op de grond leggen. Vaak zijn deze in zwart wit gecombineerd met een vrij simpel design. Een paar strepen op het kleed is al voldoende om dat gevoel te geven. Op de muur zie je vaak grafische schilderijen voorbijkomen die best een beetje kleur mogen hebben om het contrast aan te geven met de rest van het interieur.

Woonmooier.nl
Logo