Saunaproducten: meer ontspanning in je eigen sauna

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een eigen sauna. Dat is ook begrijpelijk want nu we de voordelen van deze Scandinavische vinding hebben ervaren in wellness-centra is het verleidelijk om er eentje dicht bij huis en privé te hebben. Dat zorgt voor ontspanning in de eigen, vertrouwde omgeving zonder de noodzaak van afspraken maken of het regelen van vervoer. Wat kan je nog meer doen om extra te genieten van een bezoekje aan je eigen sauna? Probeer de volgende sauna producten eens.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën worden ook wel essentiële oliën genoemd en het zijn vluchtige aromatische stoffen die worden gewonnen uit diverse planten. Ondanks dat de mens sinds die niet langer in de natuur verblijft, veel van zijn vermogen heeft verloren om geuren te herkennen, is er toch een deel van ons brein dat wel degelijk geuren kan analyseren en zelfs daarop kan reageren.

Wat doen etherische oliën?

Zonder dat we het beseften zijn er in iedere ruimte specifieke geuren die we herkennen en waarmee we iets ‘doen’. De geur van thuis is anders dan die van het werk. De geur van het huis van iemand waar je graag en vaak komt, is anders dan een onbekend adres. Sommige geuren zorgen voor ontspanning en andere juist voor stress, denk maar eens aan de geur van een ziekenhuis waar niemand van houdt. Voor de sauna zijn er diverse geuren die niet alleen voor ontspanning zorgen maar waaraan ook geneeskrachtige werking wordt toegeschreven.

  • In de traditionele Finse sauna’s is de geur van berken een begrip. Deze frisse geur heeft namelijk ook een desinfecterend effect op de sauna en is derhalve niet alleen bedoeld als ontspannend.
  • Eucalyptus- en dennengeur bevorderen een goede ademhaling en geven het gevoel alsof je in de bossen loopt.
  • De geur van citrus is desinfecterend en zorgt -naar verluidt- voor pijnverlichting. Het geeft tevens een vakantiegevoel omdat het doet denken aan mediterrane boomgaarden.

Wil je weten welke eigenschappen verder worden toegeschreven aan de diverse essentiële oliën informeer dan even bij de leveranciers van sauna producten. Overigens bevatten deze oliën geen vette bestanddelen.

Massage producten

Iedereen die wel eens een goede massage heeft ondergaan, kent de weldadige effecten daarvan. Uiteraard is er een groot verschil tussen een professionele massage op medisch voorschrift en een persoonlijke massage in bijvoorbeeld de eigen sauna. Die laatste is vooral bedoeld om lekker te ontspannen en tot rust te komen in een vertrouwde omgeving. Bij regelmatige (spier)klachten is het verstandig om een huisarts te raadplegen.

Indien je van de sauna gebruik maakt voor een massage heeft dat als voordeel dat de spieren door de warmte al meer ontspannen zijn en daardoor eenvoudiger te behandelen. Bij de leveranciers van saunaproducten zijn er uiteraard diverse massage-oliën te koop. Daarnaast zijn er massagestenen en borstels. Het is van belang dat je de gebruiksaanwijzingen goed leest voordat je deze producten gaat gebruiken. Hoe beter je weet ermee om te gaan, hoe groter het effect van de massage zal zijn. Informeer gerust bij de leverancier. Leg ook alvast een lekkere sauna badjas klaar, zodat het niet meteen zo koud is als je uit de sauna komt.

Woonmooier.nl
Logo