Ruimte over in huis? Maak er een workshop van

Wanneer je een nieuw huis betrekt, is de voorpret een lichtpuntje in alle stress die er op je af komt. Er staat veel te gebeuren, maar er is altijd wel even een momentje om te fantaseren over de inrichting, de indeling, de kleuren en alle andere mogelijkheden. Wat te denken van een gezellige hobbykamer of, met een hippere term, workshop?

Onderhouds- en energievriendelijke ruimte

De indeling van een huis gaat gepaard met passen, meten en rekenen. Welke ruimtes ga je het meest gebruiken en dus verwarmen, welke energieleverancier kies je hiervoor. Online energie vergelijken is gelukkig zo gedaan. Een werkplaats is echter een plek die je zelden intensief hoeft te verwarmen omdat je daar druk bezig bent. Je zet eerder een raampje open. Vaak bevindt deze ruimte zich dan ook op zolder, in de garage of de schuur, al is een niet gebruikte slaapkamer ook geschikt. Een andere fijne bijkomstigheid is dat het er niet brandschoon hoeft te zijn. Ook behangen en verven is niet noodzakelijk. Je gaat er toch voornamelijk rommel maken.

We hobbyen meer dan ooit

Of nou ja, rommel maken. Het creëren van kunst, het opknappen van meubeltjes, repareren van apparaten, je workshop heeft een belangrijke functie. Je stalt hier ook oude spullen waarvan je niet weet of je ze nog wilt gebruiken en natuurlijk al je materialen en gereedschappen. We hobbyen meer dan ooit: ga het tv-aanbod er maar op na: (analoog) fotograferen, pottenbakken, miniatuurbouwen, beeldhouwen, schilderen, overal wordt wel kijkbuisvermaak van gemaakt. Liefst met Bekende Nederlanders natuurlijk. Maar die heb jij gelukkig niet nodig in je workshop. Sterker nog: hier ben jij de ster.

Duurzaam inrichten

Het wordt niet de meest smetteloze of stijlvolle ruimte in huis. Wel een hele duurzame. Niet alleen omdat je er tot rust komt door lekker bezig te zijn, oude spullen nieuw leven inblaast of zelfs afval recyclet. Maar je kunt hier ook oude meubels gebruiken voor alle schilderspullen, gereedschap, potten met kralen en ga zo maar door. Oude tafels waar je op mag knoeien, ideaal. Die schaf je natuurlijk niet nieuw aan. Wie weet vind je ergens oud hout of pallets om een werkbank van te maken. Zo wordt de workshop dubbel duurzaam.

Op jezelf zijn

Met een beetje mazzel bestaat er de mogelijkheid om hier andere huishoudelijke zaken onder te brengen, zoals de wasmachine en droger, en schoonmaakspullen die overal in de weg staan zoals het mop-karretje of de stofzuiger. Zo ontstaat er weer ruimte in je bijkeuken voor nieuwe ideeën! Tenslotte is de workshop een heerlijke plek om even op jezelf te zijn. Al wat inspiratie opgedaan? Veel plezier met inrichten!

Woonmooier.nl
Logo