5 redenen waarom je een composiet schutting moet nemen

Composiet is een verzamelnaam voor materialen die uit meerdere componenten zijn samengesteld. De combinatie versterkt daarbij het materiaal. Een belangrijk onderdeel van composiet is hars. Dit materiaal wordt ook wel de matrix van composiet genoemd. Door het hars kan de vorm worden gemaakt en het houdt het versterkingsmateriaal (bij een schutting is dat hout) bij elkaar en maakt de vezels extra sterk. Een product van composiet heeft dan ten opzichte van het originele materiaal het voordeel dat het beter te vormen is en tevens een sterkere constructie geeft. Een composiet schutting heeft verder de volgende pluspunten:

1. Onderhoudsarm

Een composiet schutting hoef je nauwelijks te onderhouden. Af en toe een beetje schoonmaken is voldoende om je schutting gedurende vele jaren mooi te houden. Het sterke materiaal is uitstekend bestand tegen ons soms heftige klimaat en er is nauwelijks sprake van slijtage. Vergelijk dat maar eens met een gewone houten schutting. Een composiet schutting is bestand tegen de hogedruk spuit en dat betekent dat je het schoonmaken erg eenvoudig kan houden. De combinatie van kunststof en natuurlijk hout zorgt voor een product dat er uit blijft zien als nieuw.

2. Moderne look

Een schutting van composiet oogt strak en modern en dat geeft je een extra optie voor de inrichting van je tuin. Omdat het materiaal zo goed te vormen is door het gebruik van hars kan je kiezen uit vele modellen voor je schutting. Het materiaal oogt echter altijd modern. Omdat er in Nederland steeds meer schuttingen van dit materiaal worden geplaatst zijn er bij jou in de buurt beslist voorbeelden te vinden van het gebruik van een composiet schutting.

3. Duurzaam

Composiet is een combinatie van hars en kunststof en is daarmee geen bedreiging voor het milieu. Het materiaal gaat vele jaren mee en er wordt voortdurend gewerkt aan recycling van de schuttingen als ze hun natuurlijke levensduur hebben bereikt. Hierdoor is composiet een betere oplossing dan plastic of andere materialen die ons milieu bedreigen. Ook wordt voor composiet alleen gebruik gemaakt van gecertificeerd hout dat niet door kappen zonder vervanging is geproduceerd.

4. Hoge kwaliteit

Een houten schutting heeft ook zijn charme maar door gebruik van uitsluitend dit natuurlijke materiaal heeft een dergelijke afscheiding altijd zwakke punten. Vooral bij een wat oudere schutting merk je dat beschadigingen onvermijdelijk lijken en dat een dergelijke schutting al snel erg lelijk wordt als je niet voor regelmatig onderhoud zorgt. Composiet is door de onderlinge versterking van de materialen gewoon beter geschikt voor de functie van een schutting.

5. Ruime keuze

Een composiet schutting kan in veel kleuren worden aangeboden. De trend voor schuttingen is momenteel antraciet. Deze donkere kleur zorgt voor een mooi contrast met de kleurrijke planten in de tuin en de kleur groen die toch vaak overheerst in de natuur. Ook grijs is een kleur die steeds vaker wordt gekozen omdat deze een moderne tuin een nog strakker uiterlijk geeft. Maar natuurlijk zijn er voor de liefhebber van een meer klassieke schutting ook diverse bruintinten beschikbaar. Er zijn inmiddels ook varianten waarbij een houtnerf structuur is aangebracht zodat ze op hout lijken.

Woonmooier.nl
Logo