Raamdecoratie voor een industrieel interieur

Een industrieel interieur en opzoek naar industriële gordijnen of andere industriële raambekleding? In dit artikel geven we je tips voor raamdecoratie, zoals gordijnen, die passen bij een industriële look. Lees snel verder voor tips voor industriële raamdecoratie.

De stijl van een industrieel interieur

De industriële stijl gebruikt hout, donkere kleuren (grijs of zwart) en robuuste materialen (staal, metaal en beton). Hierbij wordt veelal gewerkt met ruwe, onbehandelde materialen. Vooral de combinatie tussen staal en hout is aantrekkelijk. Een industrieel interieur heeft in principe een open en ruimtelijke indeling, met weinig meubels. Je raamdecoratie kan je gehele interieur maken of breken. Iets om dus wel even bij stil te staan.

Overgordijnen

Gordijnen werken dempend, houden warmte vast en geven net iets meer sfeer aan een ruimte. Om te zorgen dat gordijnen goed combineren met het industriële interieur, is het van belang de juiste kleuren en materialen te gebruiken. Zoals hierboven al benoemd nemen zwart en grijs de overhand in een industrieel interieur, gecombineerd met natuurlijke en grove materialen. Om dit terug te laten komen in je gordijnen is het mooi om voor een grove structuur te kiezen. Een mooie kleur die niet te donker is, is grijs. Door grove, grijze gordijnen te nemen laat je het robuuste en stoere van je interieur doorlopen in je gordijnen.

Vouwgordijnen

Ook bij vouwgordijnen is het mooi om te kiezen voor een donkere kleur en een grove stof om je industriële interieur terug te laten komen. Er zijn keuzes genoeg in patronen en dessins. Kies je voor en licht doorlatende, verduisterende of juist transparante stof?

Jaloezieën

De jaloezieën staan ook wel bekend als luxaflex of lamellen. Ter info: luxaflex is een merk jaloezieën. Luxaflex is de eerste die jaloezieën op de markt bracht. Lamellen zijn de losse stroken die onderdeel zijn van een jaloezie. Er zijn jaloezieën van verschillende materialen. Zo zijn houten of aluminium jaloezieën erg populair bij een industrieel interieur. Daarnaast is er ook nog de keuze of je gaat voor verticale of horizontale jaloezieën. De meest gebruikte jaloezieën zijn de horizontale jaloezieën, maar de verticale jaloezieën komen steeds meer terug.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën in een industrieel interieur komen vooral mooi uit met een matte kleur. Een donkere, zwarte of metallic kleur bijvoorbeeld. Door deze jaloezieën haal je een beetje het moderne interieur terug in jouw industriële interieur. Het fijne aan aluminium jaloezieën is dat ze tijdloos zijn. Mocht je van interieur veranderen, dan passen de aluminium jaloezieën in de meeste gevallen prima bij een ander interieur.

Houten jaloezieën

Hout is een geliefd materiaal in een industrieel interieur. Houten jaloezieën zijn dan naast de aluminium jaloezieën erg populair. Bij houten jaloezieën heb je de keuze tussen glad afgewerkte lamellen of ruw bewerkte lamellen met duidelijk zichtbare houtnerven. Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren. Populair en veel gezien zijn de zwarte houten jaloezieën met zwarte houten ladderband. Er zijn ook jaloezieën waarbij je zelf kunt kiezen tussen een ladderband of een ladderkoord. Kies je voor een ladderband, dan heb je vaak ook nog de mogelijkheid om de kleur van de ladderband te laten verschillen van de kleur van de jaloezieën.

Ook nog van belang: er zijn verschillende maten jaloezieën. Zo zijn er jaloezieën met smalle stroken of juist jaloezieën met brede stroken. Het effect van deze twee is een heel verschil!

Ook gaaf: shutters.

Rolgordijnen

Rolgordijnen passen eigenlijk in elk interieur, mits je kiest voor de juiste kleuren. Een rolgordijn is echt tijdloos en biedt veel mogelijkheden. Om een rolgordijn passend te maken aan je industriële interieur, kun je bij de onderkant (het latje) gaan voor aluminium of hout. Kies voor een rustige donkere kleur om de rolgordijnen te laten vallen in je interieur of kies een tint net iets anders dan de rest van je interieur zodat ze echt opvallen. Ook een rolgordijn heeft diverse soorten design. Niet onbelangrijk: laat je het rolgordijn zo uitrollen dat je de rol van binnen in je kamer ziet of dat je de rol juist van buitenaf ziet?

Het ophangsysteem voor je gordijnen

Met het ophangsysteem kun je ook gaan spelen natuurlijk. Denk hierbij aan verschillende materialen, verschillende kleuren, verschillende systemen.. Je kunt eigenlijk alle kanten op. Wat dacht je van een zwarte steigerbuis en gordijnen met metalen ringen? Of een ijzeren koord waar de gordijnen aanhangen? Van belang is dat je het ophangsysteem goed laat combineren met je gordijnen. Let dus bij het kiezen van je gordijnen ook op of je kiest voor lussen of juist voor ringen.

Woonmooier.nl
Logo