Prullenbak aanbieding

Ben jij op zoek naar een goedkope prullenbak? Dan ben je op Woonmooier.nl aan het juiste adres. Wij hebben de juiste prullenbak aanbieding namelijk alvast voor jou gevonden. Wij hebben een handige functie ontwikkeld waarmee we elke nacht op zoek gaan naar alle prullenbak aanbiedingen die online te vinden zijn. Die hebben we vervolgens per webshop bij elkaar gezet. Zo vergelijk jij dus alle prullenbak aanbiedingen en vind je de beste aanbieding van het moment!

Dit zijn alle prullenbak aanbiedingen van het moment

Onderstaande aanbiedingen zijn gesorteerd op korting in euro. Hoe hoger de korting in euro is hoe hoger de aanbieding wordt getoond in dit overzicht. Het komt ook voor dat er cashback korting wordt gegeven of dat er andere extraatjes worden gegeven door de betreffende aanbieder. In dat geval zie je geen kortingspercentage staan.


Hoe hebben jullie deze lijst samengesteld?
Wij tracken elke nacht het volledige aanbod prullenbakken van zoveel mogelijk webshops. Zo houden wij ook alle prijzen goed in de gaten. Wanneer er prullenbakken zijn afgeprijsd worden ze automatisch aan dit overzicht toegevoegd.

De beste prullenbak aanbieding voor jou

In de bovenstaande lijst kun je de beste prullenbak aanbiedingen vinden. Om de passende pedaalemmer aanbieding voor jezelf te vinden, geven we hieronder tips waar je op kunt letten als je een prullenbak gaat kopen. Zo kun je makkelijk de prullenbak aanbiedingen die geschikt zijn voor jou eruit halen en met elkaar vergelijken.

Formaat

Inhoud

De inhoud van een prullenbak wordt weergeven in liters. Wat een passende inhoud is, is afhankelijk van de functie van de prullenbak, de manier van gebruik en je gezinssituatie. Uiteraard zal er (gemiddeld gezien) in een gezin van één minder afval zijn dan in een gezin van vijf. Ben je veel thuis aanwezig, bijvoorbeeld omdat je thuis werkt, dan kan dit gemiddelde wat hoger liggen. De functie van de prullenbak is ook van belang. Een prullenbak voor de badkamer of het toilet is kleiner dan een prullenbak in een keuken.  Wat betreft de functie worden gemiddeld deze formaten aangehouden:

 • Badkamer of toilet: inhoud van maximaal 10 liter.
 • Kantoor of slaapkamer: inhoud van 10 tot 30 liter.
 • Keuken: éénpersoonshuishouden 15 tot 30 liter, 2 tot 3 personen 30 tot 40 liter en 4 of meer personen 50 tot 75 liter.

Is het niet logischer om een grotere prullenbak aan te schaffen? Dit lijkt wellicht logisch, maar dit is niet het geval. Het probleem met een te grote prullenbak is dat de zak er dan te lang in zit. Hierdoor hebben bacteriën de ruimte om te groeien en kun je last krijgen van insecten zoals fruitvliegjes en vieze luchtjes.

Door de manier van gebruiken kan de passende inhoud veranderen. Als je graag afval wilt scheiden en dit in één prullenbak wilt doen, dan zul je een grotere prullenbak nodig hebben. Het is fijn als je dan een prullenbak aanschaft met verschillende compartimenten (zoals een duo prullenbak aanbieding). Sommige mensen kiezen er ook voor om de prullenbak in bijvoorbeeld een keuken alleen te gebruiken voor grof afval en plastic. Groen afval wordt direct gescheiden en in de GFT container gegooid. Het voordeel hiervan is dat je minder kans hebt op overlast van vieze luchtjes en fruitvliegjes. Groente- fruit en tuinafval is hier namelijk de grootste veroorzaker van.

Overige formaten

Alhoewel de inhoud van de prullenbak voor het grootste gedeelte bepalend is voor het formaat, is dit niet alles. Een prullenbak met een platte deksel is logischerwijs minder hoog dan een prullenbak met een hoge deksel. Soms kan een vierkant formaat ook praktischer zijn in de beschikbare ruimte dan een rond formaat. Goed dus om van tevoren de beschikbare ruimte te meten.

Gebruikte materiaal

RVS

Het voordeel van RVS is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Het materiaal is stevig, maar ook licht. Daarnaast geeft RVS een moderne en strakke look.

Kunststof

Het grootste voordeel van kunststof is de aanschafprijs. Kunststof is één van de goedkoopste materialen. Ook is dit materiaal licht in gewicht. Dit kan prettig zijn als je de prullenbak regelmatig verplaatst.

Metaal

Dit materiaal wordt ook gebruikt voor prullenbakken buiten. Het is namelijk een stevig en relatief zwaar materiaal.

Design

Niet alleen in het formaat of de praktische beschikbare ruimte, ook in het design kan de vorm het verschil maken. Meest gebruikelijk is de ronde of vierkante variant, maar er zijn ook ovale prullenbakken te koop. Daarnaast is het materiaal en de kleur bepalend voor het design. Gangbare kleuren zijn zwart, wit en zilver/grijs. Gelukkig zijn er ook genoeg andere kleuren mogelijk als je dit wilt.

Prijs

Het kan slim zijn om een richtprijs in gedachten te houden. Uiteraard kun je op deze pagina de beste prullenbak aanbiedingen vinden, maar het is fijn als je voor jezelf de aanbiedingen al kunt filteren op prijs.

Merk

Een onbekend merk (of zelfs naamloos) kan uiteraard net zo goed zijn. Het voordeel van bekende merken is dat ze vaak ook goede garantie geven en het makkelijker is om contact op te nemen/om hulp te vragen indien er problemen voordoen. Enkele bekende prullenbakmerken zijn Brabantia, Curver en Wesco. De beste Brabantia prullenbak aanbieding kun je op deze pagina vinden.

Systeem

Het systeem is eigenlijk de manier waarop het afval in de prullenbak komt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen:

 • Open systeem

In dit systeem is er geen deksel, de prullenbak is dus open.

 • Swingsysteem

Bij dit systeem heeft de prullenbak een deksel die je zelf met de hand moet openen. Varianten hierin zijn onder andere het soft-Touch systeem, waarbij je op de deksel drukt en de deksel vervolgens opent.

 • Pedaalsysteem

Dit systeem werkt met een pedaal aan de onderkant van de prullenbak. Je stapt hier met je voet op, zodat het deksel opent.

 • No-Touch systeem

Deze prullenbakken werken met behulp van een sensor. Wanneer je binnen het bereik van de sensor komt, gaat het deksel open. Het deksel sluit ook automatisch. Het grootste voordeel hiervan is dat het hygiënischer is, omdat je niets meer hoeft aan te raken. Het nadeel is dat de gemiddelde aanschafprijs hoger ligt. Wil je meer informatie over sensorprullenbakken? Lees dan eens dit artikel.

Vuilniszakken

Wist je dat je voor sommige prullenbakken een specifiek type vuilniszak nodig hebt? De vuilniszak die geschikt is voor de prullenbak, wordt weergeven met een code. Universele vuilniszakken passen in elk type prullenbak, mits je let op de juiste inhoud.

Extra functies

 • Compartimenten

Je hebt bij prullenbak de keuze uit één binnenbak, een binnenbak met twee compartimenten en een binnenbak met drie compartimenten. Dit is zeer geschikt voor mensen die direct hun afval goed willen scheiden.  

 • Geruisloze sluiting

Dankzij soft close valt het deksel rustig en stil dicht.

 • Reukdicht

Bang voor vieze luchtjes in je keuken? Kies dan voor een reukdichte prullenbak. Dankzij dit systeem kunnen vieze luchtjes niet door/langs het deksel.

 • Fingerprint Proof coating

Fingerprint Proof coating (FPP) is een speciale coating die wordt aangebracht op de vuilnisbak om te voorkomen dat er vingerafdrukken zichtbaar zijn. Vooral met een glanzend materiaal zoals RVS, kan dit een uitkomst zijn.

 • Losse of vaste binnen emmer

Het voordeel van een losse binnenmeer is dat je de gehele emmer eruit kunt halen en vervolgens pas bij de container de zak hoeft te legen. Je voorkomt uiteraard dat de zak in huis scheurt. In sommige gevallen lekt een vuilniszak, dit wil je natuurlijk ook niet op de keukenvloer hebben liggen!

 • Vlamdovend

Een prullenbak met een vlamdover heeft een systeem waarbij, mocht de prullenbak vlam vatten, het vuur automatisch wordt gedoofd/beperkt doordat zuurstoftoevoer wordt tegengehouden. De aanschaf van prullenbakken die vlamdovend zijn, ligt wel een stuk hoger.

Tags:

Woonmooier.nl
Logo