DIY – zelf plantenbakken maken

Wil jij ook zelf een plantenbak maken? In dit DIY artikel laat ik een aantal voorbeelden zien van hoe je zelf plantenbakken kunt maken. Ga je een houten plantenbak maken of kies je toch voor steen? En wil je een plantenbak voor binnen of wil je juist tuinbakken? Met deze DIY tips maak je goedkoop een mooie bloembak!

Plantenbak voor buiten maken

Hout

Wat dacht je van deze DIY houten plantenbak? Op deze site kun je een stap voor stap plan vinden. Deze plantenbak is trouwens gemaakt van vlondertegels. En hij lijkt niet moeilijk, ga jij het testen? P.S. bij deze plantenbak kun je ook gebruik maken van pallets in plaats van vlondertegels.

Voor deze plantenbak wordt rolborder gebruikt. Dit is een niet al te duur materiaal, maar je kunt het ook tweedehands kopen. Zo wordt deze plantenbak door het recyclen ook nog eens milieuvriendelijk. En niet te duur, dat is ook fijn natuurlijk.  

Deze DIY plantenbak is gemaakt van steigerhout. Met het uitgebreide stappenplan, inclusief bouwtekening, kun je dit gemakkelijk zelf maken. En het is er niet één, het zijn er meerdere. Zo kun je ook nog kijken welke stijl bij jouw tuin past.  

Steen

Een plantenbak gemaakt van betontegels heeft een stoere en robuuste look. In dit voorbeeld wordt er gebruik gemaakt van kit, maar je kunt er uiteraard voor kiezen om het te metselen.

Cortenstaal

Cortenstaal is een prachtig metaal voor buiten, doordat het eigenlijk geen onderhoud vraagt en praktisch onverwoestbaar is. Dit komt doordat het zelf een laagje roest ontwikkeld wat ander vuil tegenhoudt. Een cortenstaal plantenbak kun je op verschillende manieren maken. Op deze website vind je meer informatie over onder andere de gemiddelde prijs voor het materiaal. Op onder andere deze website kun je een cortenstaal plantenbak bestellen die je alleen nog thuis hoeft te monteren. Door zelf de maten uit te kiezen, kun je thuis ook de indeling kiezen die jij wilt.

Plantenbak voor binnen maken

Deze DIY plantenbak met hout en metaal ziet er stoer uit! Je moet eerst even bedenken welke afmetingen jij je plantenbak wilt hebben en dan kun je aan de slag.

Binnen of buiten?

Deze plantenbak kun je geheel naar eigen stijl maken, door zelf te beslissen welk hout je gebruikt. Afhankelijk van welk hout je gebruikt, kun je de plantenbak voor zowel binnen als buiten gebruiken. De plantenbak laat zich met licht hout vrij gemakkelijk verplaatsen. Bedenk wel van ten voren welke afmetingen je wilt. Verder staat alles stap voor stap uitgelegd en er zit zelfs nog een tekening bij. Voor welk hout ga jij?

Kleine tuin

Als je een kleine tuin hebt, maar de tuin toch graag wilt opvrolijken, zijn deze plantenbakken voor tegen de schutting misschien de uitkomst. Door gebruik te maken van hetzelfde hout als de schutting, valt het geheel precies in elkaar. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte, maar zorg je er ook voor dat het ruim lijkt.

Woonmooier.nl
Logo