Planten in de woonkamer, zo speel je ermee

Planten zijn hip en happening in huis. Ze waren natuurlijk altijd al wel aanwezig, maar tegenwoordig zie je veel meer exotische varianten in het interieur! Planten in de woonkamer zijn goed voor het zuurstofgehalte in huis. Ze geven zuurstof, waardoor de ruimte minder snel benauwd wordt. Daarnaast kunnen planten een woonkamer helemaal af maken. Doordat er zoveel keuze is voor planten, is het goed om te kijken naar de stijl die je in de woonkamer hebt. Zo zijn er typisch moderne planten, maar ook heel sierlijke planten die in een landelijk interieur beter tot zijn recht komen.

Planten hebben uiteraard licht nodig. Niet elke woonkamer kan evenveel licht bieden aan planten. Zorg dus dat je van tevoren goed uitzoekt of de plant geschikt is voor je woonkamer.

Wij hebben een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet. Ga jij voor een grote kamerplant op de vloer? Of neem je misschien wel die bonte verzameling van exotische planten? Mocht je wel wat groen willen hebben, maar geen tijd of zin om deze te verzorgen. Dan biedt een cactus uitkomst!

Kamerplant op de vloer

Heb je een ruime woonkamer? Dan is er waarschijnlijk plek voor een grote plant die je op de vloer zet. Een grote plant op de vloer heeft meerdere voordelen. Het kan namelijk een goede manier zijn om de ruimte wat op te vullen. Een grote plant zorgt ervoor dat de woonkamer minder hol klinkt ook. En een grote kamerplant heeft natuurlijk als voordeel dat ie veel zuurstof afgeeft aan de ruimte!

Je kan kiezen voor een plant die nog wat jaren moet groeien. Echter, moet je er dan op tijd bij zijn om deze over te potten. Als je kiest om een grote plant te kopen, kijk dan goed naar de kenmerken van de plant. Moet ie in de schaduw? Zorg dan dat je hem een plekje geeft in de schaduw. Dat geldt dus ook als ie behoefte heeft aan veel zon. Een kamerplant op de vloer is een vrij grote investering, dus zorg ervoor dat je de optimale condities kan bieden.

Plant op de vensterbank

De plant op de vensterbank. We gebruiken de geraniums veel in een gezegde, maar we hebben het ook zeker over andere planten op de vensterbank! Planten op de vensterbank bieden wat privacy. Als je in de stad woont op de begane grond, dan is dit erg handig. Zo voorkom je inkijk. Ook is een combinatie van hangplanten en staande planten een goed idee. En bovendien staat het leuk en speels!

Verzameling planten in hip

Wat je tegenwoordig veel ziet is dat mensen een vrij grote verzameling van planten hebben. Dat gaat van de gemiddelde vetplant tot mooie tropische bananenplanten. Dit kan een heel speels effect geven aan het interieur. Zet bijvoorbeeld ergens een laag tafeltje neer en zet verschillende potten met planten erop. Zo krijg je een bonte verzameling van planten. Vind je dat ook een leuk idee? Let er wel op dat je de planten ook nog (vaak wekelijks) moet verzorgen.

Cactus , de comeback

De cactus is ook zo’n plant die een comeback heeft gemaakt. Zoals iedereen weet, het grootste voordeel is dat de cactus heel weinig onderhoud nodig heeft. Je hoeft de meeste cactussen vrij weinig water te geven. Het is een heel sterke plant die heel lang zonder water kan!

Woonmooier.nl
Logo