Pimp je schutting met planten!

Eindelijk: je hebt de schutting laten zetten die je al zo lang wilde. Of je hebt een huis gekocht of gehuurd met een schutting in de voor-of achtertuin. Een schutting is erg handig voor privacy, maar kan er nog weleens kaal uitzien. Daarom zoek je een oplossing om je schutting op te leuken. Daar zijn verschillende manieren voor. In dit artikel geven we je wat ideeën voor het pimpen van je schutting!

Het hele jaar door een groene schutting

Het eerste, groene idee is het plaatsen van bijvoorbeeld een klimopplant. De Helix Hedera, oftewel de klimop, kan perfect dienen als afscheiding tussen twee tuinen en groeit gemakkelijk, of zelfs moeiteloos tegen de schutting aan. Je moet de klimop in het begin alleen wel even een steuntje in de rug bieden: vlecht de takjes en later ook de scheuten door het hekwerk heen. Wanneer je dit consequent bijhoudt, krijg je hier een prachtig dikke behaging met kleine bladeren voor terug. De klimop groeit supersnel, blijft vrij smal en blijkt ook nog eens winterhard en wintergroen te zijn. Je hoeft in de koudere maanden van het jaar dus niet bang te zijn dat je mooie groene muur ineens als zijn bladeren verliest. De Hedera Helix bied je dus het hele jaar plezier!

Hedera Hibernica: groter, lichter blad

Houd je meer van een wat groter blad dan die van de Hedera Helix? Dan is de Hedera Hibernica misschien wel wat voor jou. De Hedera Hibernica staat ook wel bekend als de Ierse klimop. Ook deze klimopsoort groeit erg snel en blijft smal, het verschil tussen de twee klimopplanten zit het hem in de grootte van het blad. De Hedera Hibernica heeft niet voor niks de bijnaam grootbladerige klimop gekregen. Niet alleen zijn de bladeren groter, ze zijn ook iets lichter van kleur in vergelijking tot de bladeren van de Hedera Helix. Ook de Hedera Helix heeft wat hulp nodig wanneer hij geplant wordt. Ook voor deze plant geldt dat je hem in het begin even door de schutting/ het hekwerk moet vlechten.

Je schutting groen pimpen is een leuke manier om je tuin op te fleuren en de klimopplanten zijn hier dan ook echt perfect voor. Ze kunnen geplaatst worden in elke grondsoort die je wil, omdat hij overal gedijt. Het maakt de klimop niet uit of je schutting in de zon staat of in de (half)schaduw, de klimop moet en zal groeien!

Bloempotten en vogelhuisjes

Vind je het idee van groen bij je schutting wel wat hebben, maar wil je het liefste wel dat er nog wat te zien blijft van je schutting? Dan is het ook een leuk idee om hangende bloempotten tegen de schutting aan te plaatsen. Hierin kun je bijvoorbeeld ook de Hedera Helix of de Hedera Hibernica plaatsen, zodat ze mooi over de potten hangen. Fleur het op met wat vogelhuisjes en voilà, je hebt geen super hippe schutting!

Woonmooier.nl
Logo