Peuterkamer inrichting; inspiratie voor de volgende fase!

Zit je kind in de peuterfase? Dan ben je misschien wel klaar voor de volgende stap; de peuterkamer inrichten! De leukste peuterkamer inrichting en peuterkamer inspiratie lees je in dit artikel. Tips en ideeën voor het inrichten van de slaapkamer van je peuter, zowel voor een meisje als een jongen.

Een thema kiezen

Er zijn verschillende manieren om je peuterkamer in te richten. Eén daarvan is het kiezen van een bepaald thema. Is je kind bijvoorbeeld dol op dinosaurussen of paarden? Dan kun je dit onderwerp als thema gebruiken. Je kunt helemaal los gaan en alles, tot en met het behang in dit thema inrichten, maar je kunt ook kiezen voor iets minder dan dat. Op die manier voorkom je dat je na een jaar de hele kamer weer opnieuw in moet richten omdat de dinofase nu toch echt voorbij is. Kies dan juist voor accessoires en meubels waarin je het thema door laat schemeren.

Hoe stoer is dit dinobehang?

Of kies juist voor het verwerken van het thema in de spulletjes, zoals deze lamp:

Een stijl kiezen

Ben je toch bang dat je peuter vrij snel over de fase van de prinsessen of dinosaurussen heen komt? Dan kun je ook kiezen voor een bepaalde interieurstijl. Zoals de Bohemian stijl, waarbij het vooral draait om de aankleding. Of kies je juist voor de stoere look en ga je voor een industriële stijl? De landelijke stijl straalt juist iets meer rust uit dankzij het gebruik van neutrale kleuren.

Wat dacht je bijvoorbeeld van dit gave bed?

De muren

Afhankelijk van de rest van de kamer, kun je er eventueel voor kiezen om de muren wat kleur te geven. Heeft de rest van de inrichting een neutrale kleur, dan kun je helemaal los gaan en zelf de kleur kiezen die jij wilt. Alles past namelijk bij een neutrale inrichting! Je kunt ook gaan voor een behang met een leuke print en/of kleur. Of kies voor een neutrale inrichting met neutrale muren en geef de kamer net dat beetje extra door een muursticker.

Meubels

Aan de hand van de interieurstijl of het thema die je voor de peuterkamer hebt gekozen, kun je bijpassende meubels kiezen. Je kind lijkt te groeien als kool! Daarom is het meegroeibed uitgevonden. Zo voorkom je dat je elke keer weer iets nieuws moet aanschaffen. Meubels waar je aan kunt denken bij de overgang van een babykamer naar een peuterkamer zijn onder andere:

  • Een ander bed.
  • Een zithoek. Het is prettig als er ook een stoel of een krukje voor de ouders staat. Handig als je je peuter naar bed brengt en nog even wilt voorlezen bijvoorbeeld.
  • Een speelhoek. Dit hoeft echt niet groot te zijn! Een hoekje met een stoeltje en een tafeltje of een speelkleed creëert al een eigen speelplekje.
  • Een grotere kast.

Let ook zeker op de veiligheid van de meubels. Het is in een peuterkamer belangrijk dat meubels geen scherpe randen/hoeken hebben. Ook is het van belang dat de meubels stevig zijn en stabiel staan. Je kind is aan het ontdekken en daar hoort klimmen en klauteren ook bij. Wat ook slim is, is kijken naar het materiaal van de meubels. Kunststof meubels zijn makkelijk schoon te maken en kies voor kussens en dergelijke die je kunt uitwassen.

Woonmooier.nl
Logo