Pak de tuin bij je woning aan dit voorjaar

Het liefst geniet je het hele jaar door van al het moois wat een tuin je kan bieden. Denk aan de vrolijke vlinders in de zomer, de prachtige rode en bijvoorbeeld paarse kleuren van de tulpen in het voorjaar, het verse fruit wat je uit de tuin haalt, enzovoorts. Voldoende reden om de tuin periodiek te renoveren. Kies bijvoorbeeld voor nieuwe tuinstoelen, wanneer je bestaande tuinmeubelen steeds verder slijten. Ga je voor losse tuinstoelen bij een eettafel, of kies je voor een comfortabele loungebank op het terras? Welke meubels je ook kiest; let goed op de duurzaamheid van het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Populair zijn materialen als wicker en aluminium. Dergelijke tuinmeubelen behoeven veel minder onderhoud dan houten tuinstoelen. Al past het authentieke van hout goed bij het natuurlijke van de tuin. Wat krijgt jouw voorkeur? 

Voorzie de tuin van het nodige comfort

Tuinstoelen zijn er in verschillende soorten. Denk aan de tuinstoelen waarvan je de rugleuning kunt laten zakken, vaste tuinstoelen en bijvoorbeeld een hangstoel voor buiten. Mocht je geen loungebank in de tuin gebruiken, dan is het raadzaam te kiezen voor comfortabele stoelen. Denk aan twee hangstoelen, gecombineerd met een aantal tuinstoelen waarvan de rugleuning instelbaar is. Zo voeg je comfort toe aan de tuin! Combineer de tuinmeubelen met een parasol en bijvoorbeeld een buitenkleed. Een buitenkleed is prettig aan je voeten op warme dagen; de tegels van het terras kunnen op dat moment erg heet zijn. 

Voeg kleur toe met vrolijke bloemen in je borders 

Met uitsluitend comfortabele tuinmeubelen ben je er niet tijdens de renovatie van je tuin. Combineer deze tuinmeubelen met nieuwe planten in de borders. Ga voor een mix van heesters, kruipende planten en bijvoorbeeld eenjarige bloeiers als violen. Het zorgt voor een fraai palet aan kleuren! Daarbij trekken de diverse planten insecten naar de tuin, wat het geheel laat leven. Bijen, vlinders en bijvoorbeeld libellen zijn prachtige dieren. Daarbij doen ze je geen kwaad. 

Vervang een deel van het terras voor een nieuwe border 

Is de ruimte in de borders beperkt momenteel? Overweeg in dat geval een deel van het terras weg te halen, om deze ruimte te gebruiken voor een nieuwe border. Het groen in de tuin zorgt niet alleen voor meer leven; het houdt de tuin daarnaast koeler in de zomer. Dat zit in het feit, dat het groen de warmte niet opneemt. Iets wat de tegels van het terras wel doen. 

Woonmooier.nl
Logo