Oude meubels in een nieuw jasje

Heb je oude meubels in huis staan en zijn ze aan vervanging toe? Of heb je een kast van oma geërfd en weet je niet zo goed wat je ermee moet? Dan is het heel leuk om zelf de oude meubels op te knappen. Geef ze een tweede leven met een likje verf of een nieuwe stoffering. Zo kunnen meubels nog jaren mee en heb je voor je gevoel toch even een verandering in het interieur gehad.

Een goede voorbereiding

Je moet er wel een beetje vaardig voor zijn als je je oude meubels wilt opknappen. Het is niet heel moeilijk, maar je moet er wel gevoel voor hebben. Ook is het handig als je een ruimte hebt waar je alles op je gemak kan opknappen. Zo kan je je rustig op een zondagmiddag even in de kamer opsluiten om de meubels op te knappen. Zorg er ook voor dat je precies voor ogen hebt wat je wilt bereiken met het opknappen van de meubels. Zorg dat het matcht met de rest van je interieur!

De kast van oma

Als je de kast van oma eens onder handen wilt nemen, dan kan je alle kanten op. Misschien heb je wel veel herinneringen aan het meubelstuk. Hoe leuk is het dan om deze op te knappen en de herinneringen te bewaren? Heb je een oude boekenkast van oma gekregen die stamt uit het jaar nul? Schuur deze dan af en breng een nieuw laagje verf aan. Je kan ook een mooi oud effect eraan geven door de nieuwe verflaag er weer een beetje af te schuren. Zo krijgt je kast een totaal nieuwe look.

Wil je iets gewaagder? Verf de kast dan in een felle kleur. Het kan er heel leuk uitzien als je een kast hebt staan die helemaal uit je interieur springt.

Oude bank in een nieuwe stof

Ok, toegegeven, dit is wel een lastiger klusje. Of kan jij gewoon stofferen? Je kan namelijk je oude bank in een nieuwe stof hullen. Misschien heb je wel een ouderwetse stof erop zitten. Met een nieuwe, frisse en moderne stof heb je opeens een hele andere bank! Heeft je bank een houten frame dat je kan zien? Dan kan je ervoor kiezen om ook deze onder handen te nemen. Verf het in een tint wat past bij de nieuwe stof die je hebt uitgekozen. Zo heb je een origineel stuk meubel in huis. Niemand anders heeft het precies zo.

Geef het uit handen en doe de kleine dingen zelf

Denk je al die meubels transformeren, dat is me te veel werk? Dan kan je natuurlijk hulp inschakelen van een bedrijf dat deze werkzaamheden voor je kan doen. Dan kan jij je focussen op de nieuwe accessoires die in het huis moeten. Want dat is natuurlijk een goed excuus om wat nieuwe spullen te kopen! Kies elk jaar een nieuwe stof voor de kussens. Dit zijn vrij makkelijke aanpassingen! Vervang ook om de een aantal jaar je vloerkleed. Als je dan ook je bestaande vazen schildert en andere accessoires toevoegt, dan is je huis weer als nieuw!

Woonmooier.nl
Logo