7 keer inspiratie voor een oud roze muur

Heb jij behoefte aan wat kleur in huis en zit je te denken aan een oud roze muur? Er zijn heel veel verschillende soorten tinten oud roze verf. Gelukkig geven we je in dit artikel tips over de verschillende kleuren oud roze. Zo kun jij de perfecte kleur verf kopen zodat je het goed kunt combineren met je interieur! Lees snel verder om meer te weten te komen over oud roze muurverf.

Lichtinval

Een roze muur is gedurfd! Het is namelijk echt een eyecatcher en je kunt er veel kanten mee op. Poederroze, perzik, rood.. Zomaar wat kleuren die verkrijgbaar zijn in oud roze. Het is wel van belang om te letten op de lichtinval. De kleur van een muur kan er geheel anders uit komen te zien als er veel of weinig lichtinval is. Het is dus slim om hier rekening mee te houden als je een kleur uit gaat kiezen. Naast de hoeveelheid lichtinval, is de richting ook belangrijk. Licht vanuit het noorden heeft een blauwe gloed, licht vanuit het zuiden een warmere gloed, licht vanuit het oosten ook enigszins blauw en licht vanuit het westen zorgt voor lichtreflectoren. Hieronder zullen we een aantal kleuren  oud roze uitleggen!

Old pink – vtwonen

Deze kleur roze valt onder het assortiment van vtwonen, wat onder andere de Karwei verkoopt. Deze kleur roze heeft een matte krijtlook, die wat poederachtig overkomt. Het is een lichte kleur roze en is daardoor geschikt voor donkere ruimtes.

Skin powder – Pure & Original

Pure & Original gebruikt waar mogelijk natuurlijke grondstoffen voor de verf en natuurlijke pigmenten om de verf te kleuren. Pure & Original heeft verschillende verfsoorten. Enkele van deze verfsoorten zijn voor 100 procent natuur- en mineraalvriendelijk. De Skin Powder valt onder de verfsoort ‘Classico’. Dit is een krijtverf. De verf is niet 100 procent natuurvriendelijk, maar bestaat wel uit natuurlijke pigmenten. Deze kleur roze heeft een poederige en matte uitstraling. Skin Powder is goed te combineren met verschillende kleuren, omdat deze kleur roze richting een neutrale kleur gaat. Wel wordt deze kleur roze sterker als er warm licht (licht vanuit het zuiden) opvalt.

Light Peach Blossom – Little Greene

Little Greene is een Britse fabrikant, die net als Pure & Original gaat voor een milieuvriendelijke verf en milieuvriendelijke productie. De verf van Little Greene staat ook bekend vanwege de goede dekking en sterke diepte in de kleur. Peach Blossom was altijd een exclusieve kleur, mede omdat deze kleur ook gebruikt werd in het Royal Pavilion (paleis in Brighton). Deze kleur roze kan goed als basis dienen.

Oud roze – Perfection

Perfection is de eigen merk verflijn van Praxis. Eén van de vele kleuren is oud roze. Oud roze van Perfection is een leuke speciale kleur met veel lichtcontrast. De hoeveelheid inval van licht en de richting waaruit het licht komt maakt echt veel verschil bij deze verf. De roze kleur kan wisselend van de lichtinval zelfs een grijze tot blauwgroene teint krijgen. Een leuke kleur om eerst eens te testen, bijvoorbeeld in de slaapkamer.

Heart wood – Flexa

De Heart Wood kleur roze van Flexa neigt richting een paarse kleur. Zeker niet de makkelijkste kleur om aan te brengen in huis dus! Afhankelijk van de lichtinval kan de roze kleur tot grijsroze trekken bij veel licht, bij weinig lichtinval is de kleur eerder paars dan roze te noemen. Erg afhankelijk dus van waar je de muur wil verven en hierbij zeker van belang om de mate van lichtinval te controleren. Lees de tips bovenaan in dit artikel om meer te weten te komen over de richting van de lichtinval.

Vintage roze – Karwei

Karwei heeft net als Praxis ook een eigen lijn met verf. Ze hebben genoeg keuze en bieden ook verschillende kleuren roze aan. Eén van die kleuren roze is de vintage roze. Deze kleur roze is wat paarsig van kleur. Goed dus om ook bij deze kleur op de lichtinval te letten.

Calamine 230 – Farrow and Ball

Farrow and Ball is ook een Britse fabrikant. Hun verf is mede bekend dankzij de speciale namen die zij hun verven toekennen. Op dit moment hebben ze zo’n 130 kleuren in hun assortiment. Eén daarvan is de Calamine 230, een lichte kleur oud roze. Hij neigt naar een basisteint en geeft daarmee een fris uiterlijk. In zonlicht zorgt het voor een speciaal contrast.

Woonmooier.nl
Logo