Originele cadeautips voor thuis voor iemand die met pensioen gaat

Het is niet altijd even gemakkelijk om het juiste cadeau voor iemand te vinden. Er zijn echter van die momenten waarop een klein presentje niet mag ontbreken. Bijzondere mijlpalen waarbij je de ander dolgraag in het zonnetje wil zetten. Bijvoorbeeld een afscheid collega cadeau. Die ene collega waar je altijd zo goed mee kon lachen en praten. Die ene collega die je zo erg gaat missen. Iemand die met pensioen gaat, zal de komende tijd veel thuis doorbrengen. Daarom is het juist zo leuk om iets te geven waar hij of zij thuis iets aan heeft. Maar wat geef je dan?

Zit je nu al met de handen in het haar en lukt het je maar niet om iets origineels te verzinnen? Laat je dan inspireren door de volgende cadeautips.

Kunstwerk

Wie wordt er nou niet gelukkig van een mooi kunstwerk? Helemaal wanneer je ook nog eens veel meer tijd doorbrengt in huis. Dan is het wel zo prettig als je ook iets moois hebt om naar te kijken. Kunst kan werkelijk van alles zijn. Een schilderij, een foto, een beeldje of misschien zelfs iets zelfgemaakts. Kunst is een abstract begrip en voor iedereen anders. Dat maakt het tegelijkertijd wel een stuk lastiger om een goed kunstwerk te vinden voor iemand anders. Want waar hou je rekening mee?

Het is vooral belangrijk om mee te nemen wat je over deze persoon weet. Omdat kunst heel persoonlijk is, zie je vaak dat mensen houden van dingen die hun eigen karakter weerspiegelen. Hoe zou jij deze persoon omschrijven? Is hij of zij heel extravert? Welke kleuren vindt hij leuk? En als je een keer bij hem thuis bent geweest, hoe zag het interieur er toen uit?

Houd er wel rekening mee dat niet iedereen ruimte heeft voor een groot kunstwerk. Dus hoe graag je ook een mooi groots gebaar wil doen, houd het liever klein. Op die manier is het voor de ontvanger makkelijker om het kunstwerk een mooi plekje te geven.

Vraag de partner om hulp

Ook slim om de partner van je collega om hulp te vragen. Zeker als je echt helemaal geen idee hebt wat je hem moet geven. Misschien missen ze al tijden iets in huis en kunnen jullie gezamenlijk realiseren dat dit gedaan kan worden. Dat is niet alleen een zeer praktisch cadeau, maar ook nog eens hulp waar ze echt op zitten te wachten. Schroom je dus niet om een persoonlijk berichtje naar zijn of haar partner te sturen. Grote kans dat je zo een mooi, praktisch cadeau kunt verzinnen.

Een weekend weg

Na jaren van altijd klaarstaan voor anderen mag je collega nu eindelijk van zijn welverdiende rust gaan genieten. En hoe kun je deze rustperiode beter beginnen dan met een weekend weg? Even weg uit de dagelijkse sleur, resetten en vervolgens vol goede moed er thuis een feestje van maken. Leg allemaal geld bij om hem en zijn partner een fantastisch weekend weg cadeau te doen. Dat valt vrijwel altijd in de smaak. 

Woonmooier.nl
Logo