Opgeruimd staat netjes

Als de feestversiering weer uit onze huiskamers is verdwenen, komen voorzichtig de eerste voorjaarskriebels. En met voorjaarskriebels komen ook schoonmaakkriebels. Dit is het perfecte moment om huis en tuin weer op orde te brengen. Alles weer spik en span. Het lenteseizoen staat voor de deur!

Waar de lente als eerst merkbaar is, is buiten in de tuin. De knoppen zitten aan de struiken en misschien zijn er al enkele bloemen uitgekomen. De vogels fluiten en zoeken hun favoriete plekje weer op. Lekker genieten van het eerste voorjaarszonnetje in de tuin of op het balkon? Dan wil je natuurlijk dat deze schoon en opgeruimd is.

Begin daarom met het snoeiwerk. Check in een snoeikalender welke planten of struiken een beurt kunnen gebruiken en ga aan de slag met het juiste gereedschap. Werk van boven naar beneden. Zo voorkom je dubbel werk. Ook is dit het uitgelezen moment voor het aanplanten van nieuwe bloeiers in de grond. Een beetje nieuwe aarde en mest kan overigens nooit kwaad. Ook voor je gazon! Zo staan je planten er weer vrolijk bij.Als laatste stap zijn de tuinmeubelen aan de beurt. Wanneer deze overwinterd hebben in een schuur wordt het tijd ze weer van stal te halen. Zet je tuinstoelen weer om de tafel en de loungeset op het terras. Geef ze een fijne reinigingsbeurt zodat je meteen fris van je tuinmeubelen kunt genieten. Denk hierbij aan wat extra’s. Een speciale protector of olie voor onbewerkt teakhout en een cleanser voor RVS. Overige tuinmeubelen reinig je met een sopje van water en groene zeep. Een kleine moeite voor een fris resultaat. Zo kun je snel de eerste zonnestralen in de tuin meepakken.

Wellicht ben je toe aan nieuwe tuinmeubelen en heb je je hier al op georiënteerd de afgelopen tijd. Ga je voor lounge- of tuinset, of allebei? En voor hoeveel personen kies je de set? Wanneer de indeling van je tuin duidelijk is, kun je de tuinmeubelen kopen. Een terras in de volle zon? Of liever een schaduwplek onder een overkapping? Denk ook aan de aankoop van een passende parasol. Zo creëer je schaduw op de door jou gewenste plek.  

Nu de tuin op orde is, de bomen en struiken onder handen zijn genomen en je een zitplek hebt gevonden kan het voorjaar beginnen! Met de zon en een frisse, opgeruimde tuin is het optimaal genieten van je fijne tuinmeubelen. Kom maar op met het mooie weer!

Woonmooier.nl
Logo