Spullen opbergen onder je bed? Tips en tricks

Heb jij ook te veel spullen? Maar heb je wel ruimte onder je bed? Gelukkig kun je gemakkelijk spullen opbergen onder je bed, bijvoorbeeld met een speciale opbergbox voor onder het bed. Zo heb je dus extra bergruimte, zonder dat je extra ruimte in huis kwijt bent. Benieuwd hoe? In dit artikel geven we inspiratie voor een goede opbergbox voor onder het bed en andere tips om spullen netjes onder het bed op te bergen.  

De voordelen van opbergen onder je bed

Geen extra ruimte

Eén van de eerste voordelen van een opberger onder het bed, is dat je geen extra ruimte kwijt bent. De ruimte onder je bed is namelijk in de meeste gevallen een loze ruimte. Zonde dus om deze ruimte niet te gebruiken!

Netjes weggewerkt

Sommige mensen hebben zo’n kast die je liever niet open wilt trekken als er visite is. Andere mensen hebben juist door het hele huis opbergplekjes gecreëerd. Door de spullen onder je bed op te slaan zijn ze uit het zicht. Daarnaast is de slaapkamer niet één van de eerste plekken waar je visite zou komen en dat is natuurlijk ook fijn.

Opbergen

Grote spullen

Er zijn enkele grote items die je wellicht niet zo vaak gebruikt en je onder het bed kunt bewaren. Een goed voorbeeld hiervan is een reistas of reiskoffer.

Opbergboxen

Kleine spullen kun je het beste opbergen in een opbergmand of opbergdoos. Dit is namelijk het meest overzichtelijk en oogt netter. Opbergboxen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, hoogtes, met of zonder wieltjes en gemaakt van verschillende materiaalsoorten.

Met deksel

Ook zijn er opbergers zonder of met deksel. Het voordeel van een opbergbox met deksel is dat er geen stof in kan komen.

De hoogte

Voor welke hoogte je gaat is natuurlijk voor het grootste gedeelte afhankelijk van de ruimte onder je bed. Zo zijn er opbergboxen van 10 cm hoog, 15 cm hoog en zelfs van 20 cm hoog.

Loopt op rolletjes

Opbergboxen met wieltjes zijn handig als je de spullen die in de box zitten toch regelmatig gebruikt. Je kunt namelijk dan zonder moeite en zonder je vloer te beschadigen de box zo pakken en terug zetten als je er klaar mee bent.

Kleurrijk en mooi

Wil je opbergers die er ook nog leuk uitzien? Geen zorgen! Je kunt hiervoor bijvoorbeeld houten kisten of kleurrijke manden gebruiken. Zo geven de opbergers ook nog wat sfeer.

Canvas

Speciale manden gemaakt van canvas zorgen ervoor dat je niet kunt zien wat er allemaal in de mand zit.

Bedrok

Wil je liever überhaupt niet dat de opbergers zichtbaar zijn? Dan kun je ook altijd nog een bedrok aanschaffen.

Verhogen

Is je bed niet hoog genoeg? Dan kun je ook speciale bedverhogers kopen. Deze speciale verhogers plaats je onder de poten van het bed. Op deze manier gaat je bed dus de hoogte in en creëer je ruimte.

Woonmooier.nl
Logo