Ontdek de laatste trends in keukenontwerp 

Dat het kopen van een nieuwe keuken een van de meest populaire investeringen is onder woningbezitters, is niet zo gek. Je kunt met een keuken namelijk erg goed je eigen smaak terug laten komen in huis. En dat is wel zo fijn, want je brengt immers aardig wat tijd door in deze ruimte. Misschien ontvang je er maar al te graag vrienden of je bespreekt er de dag met het hele gezin. Maar bij het ontwerpen van een keuken op maat komt ook aardig wat kijken. Meer dan logisch dat je soms niet helemaal weet waar je moet beginnen. We hebben daarom een aantal punten van aandacht tijdens een keuken kopen alvast voor je op een rijtje gezet.

Wat voor elementen laat je het liefste terugkomen in het nieuwe ontwerp?

Tijdens het ontwerpen van een keuken zijn de opties waar je uit kiest haast eindeloos. Er zijn namelijk tal van elementen die je zeer gemakkelijk terug kunt laten komen in het ontwerp. Denk daarbij aan een prachtig vrijstaand fornuis (op inductie), een kokendwaterkraan en een wijnklimaatkast. Maar ook op het gebied van de stijl van de boven- en onderkasten is er gigantisch veel mogelijk. En de kers op de taart? Dat is misschien toch wel een waanzinnig kookeiland, waar je ook erg goed een groep vrienden of familie kunt entertainen. Weet je nu al goed wat voor soort elementen je het liefste terug laat komen?

Maak kennis met de verschillende stijlen waar je een keuken in kunt ontwerpen

Op het moment dat je goed in kaart hebt gebracht wat voor soort elementen er terug moeten komen in het ontwerp, staat er een andere leuke fase op de planning. Het is dan de hoogste tijd om de door jou gewenste woonstijl terug te laten komen. Het is aan jou om te bepalen wat de kleur van de keukenkasten moet worden, wat voor type aanrechtblad er komt en wat de afwerking van de keuken moet zijn. Heb je daar op dit moment al een globaal idee over?

Het juiste soort kleur- en materiaalgebruik benadrukt de door jou gewenste woonstijl extra goed

Ga je je wat verdiepen in het uitgebreide aanbod van Brugman keukens en badkamers? Je komt er in een mum van tijd achter dat de keuzes op het gebied van kleuren en materialen gigantisch zijn. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk. Want het juiste kleur- en materiaalgebruik kan een woonstijl net even wat beter benadrukken. 

Het beste totaalplaatje door te kiezen voor prachtig maatwerk

En maak je de keuze voor maatwerk bij jou thuis? De keuken sluit daardoor perfect aan en komt daardoor optimaal tot zijn recht. Denk daarbij aan een keukenblad van marmer of natuursteen in combinatie met keukenkasten in het zwart of een natuurlijke eikenhouten kleur. De stijl van de keuken is daardoor ook meteen haarfijn aan te sluiten op de rest van het interieur. En dat zorgt meteen voor een mooi en samenhangend geheel.

Breng en keer een bezoek aan een keukenwinkel

Een van de eerste stappen die je kunt zetten in dit proces, is het brengen van een bezoek aan een keukenwinkel. Hier ben je aan het juiste adres voor het opdoen van de nodige inspiratie. Zo krijg je meteen een goed beeld van de nieuwste trends en wat voor soort kleuren en materialen het beste met elkaar kunnen worden gecombineerd. Maar je bent hier uiteraard ook aan het juiste adres voor het ontwerpen van een keuken op maat. Een gespecialiseerde medewerker weet erg goed wat alle mogelijke ontwerpopties zijn en denkt daarom erg graag met je mee.

Woonmooier.nl
Logo