Mooier wonen met een goede eetruimte

Wil je mooier wonen met een goede eetruimte? De eetruimte is erg belangrijk in je woning. Dit is niet alleen de plek waar je eet, maar ook samen zal komen met je partner, gezin, familie en vrienden. De juiste eetkamerstoelen kopen kan bijdragen aan de sfeer in de eetkamer, maar er zijn nog diverse andere manieren om een goede eetruimte te creëren. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat je mooier woont met een goede eetruimte.

Kies met zorg een nieuwe eetkamerset

Kies met zorg een eetkamerset uit met een nieuwe eettafel en bijpassende stoelen. Deze ga je namelijk veel gebruiken. Het is dan ook van belang dat de eettafel groot genoeg is voor jou en je partner en/of gezin en het gezelschap dat je eventueel wilt ontvangen. Een tafel dient niet alleen lang genoeg te zijn, maar ook breed genoeg. Ook is de hoogte van groot belang. Je wilt de stoelen wel goed aan kunnen schuiven. Ga voor stoelen die perfect bij de tafel passen, zodat je een mooi geheel creëert.

Hang/plaats sfeervolle verlichting op de muren

Hang geen felle lamp op in de eetkamer, maar kies voor sfeervolle verlichting. Mocht je ook werken aan de eettafel, dan kun je ook een extra lamp neerzetten indien je meer licht nodig hebt om de laptop te gebruiken of te kunnen lezen. Wij raden je dan ook zeker aan om te kiezen voor LED lampen. Deze lampen hebben een warme witte kleur, waardoor er gezellig licht in de eetruimte ontstaat. Ook kun je ze eenvoudig dimmen en gaan ze langer mee dan andere soorten verlichting.

Ga voor lichte en neutrale muren<

Je kunt ook meer licht in de eetruimte brengen door te kiezen voor lichte en neutrale muren. Deze geven de eetruimte een rustige uitstraling. Echter kun je ook kiezen voor wat warmere tinten zoals taupe of beige. Deze kleuren geven je eetruimte net even wat extra’s. Je kunt ook gaan voor een opvallende kleur zoals okergeel. Hierdoor oogt de ruimte meteen een stuk levendiger. Je kunt er ook voor kiezen om een wand in een opvallende kleur te schilderen en de rest wit te laten.

Weet jij al hoe je een goede eetruimte gaat creëren? Ga aan de slag met onze tips, zodat ook jij een sfeervolle eetruimte hebt.

Woonmooier.nl
Logo